Στον Εισαγγελέα: Ο Ντογιάκος ζητά διερεύνηση δικογραφίας για τα δυστυχήματα σιδηροδρόμων την τελευταία 15ετία

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα είναι πολύ αυστηρός στον νέο του έλεγχο και πολλοί κάνουν λόγο για εξωνυχιστική ανάλυση των γεγονότων.

Ο Εισαγγελέας για τα Τέμπη

Όλοι οι φάκελοι τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία 15ετία ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διερευνηθεί εάν αποδόθηκαν οι δέουσες ποινικές ευθύνες και εάν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη.

Ειδικότερα, με την επιστολή που απέστειλε στη διοίκηση του ΟΣΕ ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει πως ο οργανισμός υποχρεούται να ενημερώσει την εισαγγελική αρχή, πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, που έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σκοπός του αιτήματος του κ. Ντογιάκου είναι να διαβιβαστούν οι φάκελοι στις εισαγγελικές προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπήρξε απόδοση ποινικών ευθυνών και εάν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το 2017.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα