«Στον Χάρο θα μετακομίσω. Κοντεύω»: Άστεγη από ώρα σε ώρα η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου

Aστεγη κινδυνεύει να μείνει από αύριο Κυριακή η θρυλική Ματούλα του Κολωνακίου. Η γυναίκα που έχει συνδέσει το όνομά της με όλη τη μυθική εποχή των δεκαετιών ’60 και ’70, με τα ονόματα του Αριστοτέλη Ωνάση, του Τόλη Βοσκόπουλου, της Ζωής Λάσκαρη και δεκάδων άλλων επωνύμων, άρρωστη και ανήμπορη να βρει νέα στέγη, ήδη έχει λάβει ένταλμα έξωσης από δικαστικό κλητήρα.

Η ίδια, μάλιστα, με δύο αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, αναφέροντας: «Είμαι πολύ στενοχωρημένη, δεν μπορώ να βρω σπίτι. Πρέπει να φύγω από εδώ! Το χρειάζονται, έχει τελειώσει και το συμβόλαιο, δεν ξέρω τι να κάνω! Σας παρακαλώ, όποιος γνωρίζει κάτι ας μου κάνει μία κλήση, πρέπει να φύγω από αυτό το σπίτι».

Ματούλα: Το εξώδικο στο σπίτι της

Δύο εικοσιτετράωρα μετά, με αγανάκτηση γράφει και πάλι στον προσωπικό λογαριασμό της: «Δυστυχώς ακόμα να βρω σπίτι. Την Κυριακή χρειάζεται να παραδώσω το σπίτι όπου μένω. Θα έρθει δικαστικός κλητήρας να με βγάλει. Ψάχνω επειγόντως κάτι. Δεν χρωστάω λεφτά και φυσικά πληρώνω το ενοίκιό μου. Εάν κάποιος γνωρίζει κάποιον να ενοικιάζει σπίτι μέχρι 70 τ.μ., ας μου στείλει ένα μήνυμα. Σας ευχαριστώ πολύ! Ματούλα».

Ηταν πριν από έναν χρόνο όταν η Ματούλα Καριέρε δέχτηκε την πρώτη ειδοποίηση ότι πρέπει να αποχωρήσει από την επί μίας δεκαετίας ενοικιαζόμενη κατοικία της, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ευαγγελισμού. Η ίδια απεγνωσμένα προσπαθούσε όλο αυτό το διάστημα να βρει ένα σπίτι το οποίο θα βρισκόταν στην ίδια περιοχή, κοντά στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να έχει άμεση πρόσβαση με το νοσοκομείο λόγω προβλημάτων υγείας.

«Είμαι εντελώς μόνη μου. Δεν έχω κανέναν στον κόσμο που θα νοιαστεί αν πάθω κάτι. Εψαχνα, λοιπόν, εδώ και μήνες για ένα σπιτάκι να με καλύπτει και οικονομικά και να είναι στην ίδια περιοχή του Ευαγγελισμού ώστε, αν πάθω κάτι, να τρέξω απευθείας εκεί. Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου. Μάταια, όμως. Ολα έχουν δοθεί για βραχυπρόθεσμη ενοικίαση, με αποτέλεσμα όλοι όσοι είμαστε ενοικιαστές μακροχρόνιων κατοικιών να είμαστε στον αέρα» μας λέει με πόνο ψυχής, βλέποντας τον εφιάλτη της αναγκαστικής έξωσης να την απειλεί από ώρα σε ώρα.

Μάλιστα, την Παρασκευή είχε πακετάρει όλα τα υπάρχοντά της, προκειμένου την ημέρα που θα γίνει η έξωση να είναι έτοιμη να φύγει. Στην ερώτησή μας πού θα μεταφερθεί η ίδια, είπε χαριτολογώντας: «Στον Χάρο θα μετακομίσω. Κοντεύω». Σύμφωνα με την ίδια, πάντως, ο γιος της Λορέντζο Καριέρε μέχρι στιγμής δεν έχει ενδιαφερθεί για την τύχη της μητέρας του. «Δεν έχει ενδιαφερθεί ο γιος μου. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ας είναι καλά το παιδί εκεί που είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»