Στα μαύρα η πόλη: Κλειστά τα σχολεία στις Σέρρες μετά τον θάνατο του 12χρονου από έκρηξη στο προαύλιο

Η είδηση του θανάτου ενός μικρού παιδιού έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία των Σερρών αλλά και όλη την Ελλάδα. Ο 12χρονος μαθητής που σκοτώθηκε στο σχολείο και βύθισε στο πένθος τους οικείους του είναι γιος γνωστού γιατρού καρδιολόγου της περιοχής και πρόκειται για ακόμη έναν ξαφνικό θάνατο.

Η είδηση του θανάτου του ανήλικου

Ο ανήλικος από τις Σέρρες βύθισε τον τόπο στο πένθος με την είδηση του θανάτου του, σύμφωνα με την οποία έφυγε από τη ζωή μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του δημοτικού σχολείου στο οποίο φοιτούσε. Η εκπομπή Tlive επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος συντετριμμένος επιβεβαίωσε στη δημοσιογράφο που τον κάλεσε την τραγική είδηση.

Συντετριμμένος ο πατέρας του μαθητή

Να σημειωθεί, πως η έκρηξη στο 9ο δημοτικού σχολείου Σερρών σημειώθηκε κατά την ώρα του διαλείμματος, με την πόρτα του λεβητοστασίου να εκσφενδονίζεται σε απόσταση δεκάδων μέτρων, τραυματίζοντας θανάσιμα το 12χρονο παιδί που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και τραυματίζοντας επίσης ελαφρά ακόμα δυο μαθητές.

Η ανακοίνωση του δήμου Σερρών

«Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας της απώλειας του μαθητή της Στ´ Τάξης από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.Οι σκέψεις μας αυτές τις ώρες είναι μόνο στην οικογένεια του αδικοχαμένου αυτού παιδιού, στην οποία εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας.Στους δύο μαθητές μας, που τραυματίστηκαν ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση.Δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στη διαλεύκανση κάθε πτυχής του δυστυχήματος, που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά.

Ήδη, οι αρμόδιες αρχές διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών και την απόδοση των ευθυνών.Εξαιτίας της ανείπωτης τραγωδίας σε ένδειξη πένθους ο Δήμος Σερρών αναστέλλει τις επόμενες ημέρες όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.Παράλληλα, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Σερρών δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την ημέρα της κηδείας.Το 9ο Δημοτικό Σχολείο, δε, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα