Σούρας για Κολωνό: Όποιος τον βγάλει άρρωστο αυτό το τέρας θα με βρει απέναντι

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για την φρικιαστική υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Ο ψυχιάτρος αναφέρθηκε στον 53χρονο δράστη και δήλωσε ότι ξεκινάει καμπάνιες για να αφυπνιστεί η κοινωνία.

«Κανείς δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο, όχι θανατική ποινή αλλά ισόβια, όχι 17 χρόνια αλλά ισόβια, να καταλάβει ο άλλος ότι όποιος παίζει με την παιδική ψυχή έχει τιμωρία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσά μας, είναι κομμάτια της οικογένειάς μας. Θέλω να πω στον κόσμο να τολμήσει να ανοίξει τις πόρτες να πάρουν αυτούς τους ανθρώπους από τα σπίτια και να τους βάλουν πίσω από άλλες πόρτες για πάντες. Τα πάντα είχε, οικογένεια. Να βγουν όλα στη φόρα. Όποιος τολμήσει και δώσει ψυχιατρικό χαρτί σε ένα τέτοιο πορνοσεξουαλικοδιεστραμμένο άτομο, αλλά και στους 213 θα με βρει απέναντί του. Κάνω έκκληση στην Πολιτεία. Μήπως χρειάζεται να βάλουμε ξανά χέρι στον Νόμο γιατί παραγίνανε;» υπογράμμισε ο Δημήτρης Σούρας.

Ο κ. Σούρας είπε πως θα ξεκινήσει μία εκστρατεία από το δημαρχείο Μεταμόρφωσης το Σάββατο (15/10) στις 18:30 και δηλώνει πως είναι έτοιμος να βοηθήσει όποια οικογένεια έχει ανάγκη για ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια. «Οποιος τολμήσει και δώσει χαρτί ψυχιατρικό σε αυτόν θα με βρει απέναντι! Θα με βρει εμένα και πολλούς από εμάς. Οποιος τολμήσει να δώσει χαρτί σε έναν δολοφόνο παιδικών ψυχών, σε έναν τέτοιο πορνοσεξουαλικοδιετραμμένο άτομο και όχι μόνο σε αυτόν και στους 213 και όσους ακολουθήσουν θα με βρει απέναντι», τόνισε ο κ. Σούρας.

Για τους 213 που επικοινώνησαν με τον 53χρονο για να βιάζουν το 12χρονο ο κ. Σούρας είπε πως τα ονόματά τους θα βγουν στη δημοσιότητα γιατί υπάρχουν τηλέφωνα. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι ανάμεσά μας, κομμάτι της οικογένειάς μας. Θέλω να πω στον κόσμο να τολμήσει να ανοίξει τις πόρτες να έρθουν να πάρουν αυτούς τους ανθρώπους από τα σπίτια και να τους βάλουν πίσω από άλλες πόρτες για πάντα. Μέσα στο σπίτι μας κρύβονται. Τα έχουμε παρατηρήσει χιλιάδες φορές. Αυτός ο άνθρωπος είχε σπίτι, είχε οικογένεια, είχε γειτονιά, είχε τα πάντα! Θέλω να βγουν όλα στη φόρα» σημείωσε ο ψυχίατρος.

Θεοσεβούμενος, καλός «οικογενειάρχης», με πολιτικές φιλοδοξίες και με γνωριμίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

Είναι το προφίλ του 53χρονου, φερόμενου ως βιαστή και μαστροπού, όπως σκιαγραφείται από τον κύκλο του στον Κολωνό και τη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στη γειτονιά της οδού Δράμας, οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έναν ήσυχο και ήπιων τόνων άνθρωπο ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα.

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που είχαν παρατηρήσει μια “ύποπτη” συμπεριφορά όσον αφορά τις κοινωνικές αλλά και τις επαγγελματικές του σχέσεις.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στους περισσότερους ο φερόμενος ως δράστης παρουσίαζε το θύμα για 16χρονο με σκοπό να μην τους αποτρέψει. Ωστόσο, η 12χρονη στην κατάθεσή της περιγράφει πως αρκετοί είχαν καταλάβει την πραγματική της ηλικία και την είχαν αφήσει να φύγει από το «ραντεβού». Κάποιοι, μάλιστα, της είχαν πει να απομακρυνθεί γιατί είναι πολύ μικρή και να προσέχει. Η ίδια «δείχνει» ως βιαστές της τουλάχιστον 10 άτομα, ανάμεσα τους και ο 42χρονος συλληφθείς.

Η κακοποίηση του κοριτσιού αποκαλύφθηκε όταν βρισκόταν σε διακοπές στη Λευκάδα. Εκεί, ένα συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας εντόπισε στο κινητό της μικρής σοκαριστικά μηνύματα για τα οποία ενημέρωσε τη μητέρα της. Αμέσως, η μητέρα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα προχωρώντας σε καταγγελία. Ύστερα από στενή παρακολούθηση, ο 53χρονος συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν όπλα και εικόνες παιδικής πορνογραφίας.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα