«Ρίχναμε λάδι γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό» λένε οι δύο γυναίκες που βανδάλιζαν μουσεία

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», υποστήριξαν στους αστυνομικούς οι δύο γυναίκες, οι οποίες συνελήφθησαν για τους βανδαλισμούς στα μουσεία.

Σήμερα το πρωί, οι γυναίκες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω, χάρη στις φωτογραφίες και τα βίντεο τα οποία τις είχαν καταγράψει από τις προηγούμενες ενέργειες τους.

Όπως γνωστοποιήθηκε από την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας, που κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι δύο αλλοδαπές βρέθηκαν σήμερα το πρωί από φύλακα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, που αναγνώρισε τη μία από φωτογραφίες τις οποίες είχε μοιράσει η Ασφάλεια σε όλα τα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε την Ασφάλεια Αθηνών.

Oι δύο γυναίκες τη στιγμή της σύλληψής τους σήμερα το πρωί

Οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν στο σημείο, τις συνέλαβαν ενώ άγγιζαν ένα από τα εκθέματα του μουσείου και ενώ κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, που ωστόσο δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι συλληφθείσες αναζητούνταν έπειτα από τις φθορές τις οποίες προκάλεσαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη, ρίχνοντας λάδι σε αγάλματα και άλλα εκθέματα.

Πηγή

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»