Ράγισαν και οι πέτρες στην κηδεία της Ειρήνη Παππά:Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε Η Παράκληση της οικογένειας της

Mέσα σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου αποχαιρέτησαν την Ειρήνη Παππά, που απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών.

Η κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού έγινε στο Χιλιομόδι Κορινθίας, εκεί όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της, μένοντας μακρία από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι» είχε πεί σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η οικογένειά της έχει παρακαλέσει αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, ή στο «Σπίτι του Ηθοποιού».

Δείτε φωτογραφίες:

Η παράκληση της οικογένειας

Θα ταφεί στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους αγαπημένους της γονείς. Η οικογένειά της παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να διατεθούν στο ίδρυμα «Θεοτόκος» για την στήριξη παιδιών με ειδικές ανάγκες ή στο Σπίτι του Ηθοποιού.
Τα τέσσερα ανίψια της θα είναι εκεί για το «ύστατο χαίρε»: Ο Μανούσος Μανουσάκης, γιος της αδελφής της Δέσποινας, ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, γιος της αδελφής Ευαγγελίας, η Μέλια και ο Γκάσιος.

Η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ «θέλω να θυμάμαι πάντοτε ότι είμαι από το Χιλιομόδι».

Η Ειρήνη Παπά γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926 στο Χιλιομόδι σε οικογένεια δασκάλων. Μάλιστα, εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωή της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Χιλιομόδι, εγκαινιάστηκε το φετινό καλοκαίρι το θέατρο πήρε το όνομά της. Οι κάτοικοι λένε ότι ήταν πολύ σημαντικό που το θεάτρο «Ειρήνη Παπά» εγκαινιάστηκε όσο η 96χρονη, ήταν εν ζωή. Βρίσκεται στο Λόφο Νικηταρά και φιλοξένησε το 18ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με χωρητικότητα 800 θέσεων.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα