“Πού ήταν ο επιθεωρητής Λάρισας;”: Καταπέλτης το πόρισμα της ΕΔΕ-Η απόφαση που καίει τους υπεύθυνους για την τραγωδία

Όλοι μιλούν για την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής – προϊστάμενος του 59χρονου σταθμάρχη πριν την τραγωδία στα Τέμπη.

Η έρευνα για τον επιθεωρητή

Ειδικότερα, όπως πορέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε με εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο επιθεωρητής πήρε την άδεια χωρίς καν να υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν προσήλθε στα επείγοντα, δεν είχε ραντεβού και πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε μόνο τον διευθυντή της κλινικής για να μπορέσει να του δώσει την άδεια.Εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.Ο φάκελος της ΕΔΕ διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας, τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Οι καταθέσεις

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος επιθεωρητής έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της επιλογής και τοποθέτησης του σταθμάρχη για υπηρεσία στον σταθμό της Λάρισας.”Βάσει του άρθρου 102/30-5-2022 του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας του ΟΣΕ και κατόπιν απόφασης του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού κ. Σπ. Πατέρα, από 4-3-2023 τίθεται σε αργία ο Επιθεωρητής Νικολάου Δημήτριος του Παναγιώτη μέχρι την διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του Σταθμάρχη Σαμαρά Βασιλείου για υπηρεσία στον στ. Λάρισας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τι λένε για την αναρρωτική άδεια

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη κιόλας μέρα της τραγωδίας στα Τέμπη, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής κλινικής και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, είχε διαψεύσει ότι αυτός έδωσε εντολή για να πάρει αναρρωτική άδεια ο επιθεωρητής αλλά και ότι η άδεια αυτή φέρει το όνομά του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι όντως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εμφανίστηκε με πόνο στη μέση, στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Τόνισε ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή αφενός γνώριζε για παλαιότερο πρόβλημα υγείας του, αφετέρου επειδή κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική άδεια, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Εκτός ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές

Μύλος με την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του σταθμάρχη 24 ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών – Τα ερωτήματα
Παράλληλα, ο Νίκος Χαυτούρας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, ανέφερε πως είναι πολιτικός στόχος. Όπως υποστήριξε, ακολούθησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, είδε τον ασθενή, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι βρίσκονταν σε επιτελικό πόστο και επειδή δεν είχε εξωτερικά ιατρεία ενημέρωσε τον συνάδελφό του γιατρό. “Είδα έναν συμπολίτη μας που ήταν όντως σε άσχημη κατάσταση και παραπονιόταν για πόνους στη μέση και στα κάτω άκρα” τόνισε.

Το ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός ψηφολετίων του στη Μαγνησία τον Νίκο Χαυτούρα, επισημαίνοντας πως “η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα”.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»