“Ας περιμένουμε να δούμε…”: Παγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το exit poll – Η πρώτη δήλωση

Στην Κουμουνδούρου συστήνουν ψυχραιμία και περιμένουν τα πρώτα κρίσιμα συμπεράσματα των εκλογών 2023 που θα βγάλει η καταμέτρηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν πως τόσο το exit poll όσο και οι δημοσκοπήσεις έδειξαν να υποτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

“Ας περιμένουμε να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα γιατί έχουμε εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις και γνωρίζουμε ότι τα πραγματικά αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά” αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, “η εικόνα που έχουμε είναι ότι 1 στους 3 ερωτηθέντες δεν απαντούσε. Οπότε ας κάνουμε λίγη υπομονή να δούμε τα πρώτα πραγματικά αποτελέσματα”.

Η απάντηση της Αχτσιόγλου

Επιφυλακτική ως προς την ερνηνεία των αποτελεσμάτων που δείχνει το exit poll εμφανίστηκε η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ακόμα δεν έχουμε πραγματικά αποτελέσματα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ως προς την ερμηνεία τους.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε επίσης το 2019 τα exit polls είχαν μια διαφορετική αποτύπωση σε σχέση με τα τελικά αποτελέσματα.

Στην παρατήρηση της Όλγας Τρέμη ότι διαφαίνεται μια καθαρή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι αν είναι αυτά τα αποτελέσματα τότε δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας.

“Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις είναι φανερό ότι απέχουν σημαντικά από τους στόχους που είχαμε θέσει, δηλαδή νίκη και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ”, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: “Ευχαριστώ τους ανθρώπους που μας τίμησαν και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το πρώτο κόμμα έχει και τον πρώτο λόγο”.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα