Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου κατέκτησαν την 6η θέση στον τελικό ελεύθερου ντουέτου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Την Τρίτη η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου συγκέντρωσαν την 6η καλύτερη βαθμολογία με 232.8188 βαθμούς, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρόκριση στον τελικό. Σήμερα κατέλαβαν την 6η θέση με 236.7834 βαθμούς αλλά και το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου. Στο σύστημα διεξαγωγής για την ολυμπιακή πρόκριση σημειώνεται πως ρόλο παίζει και το ομαδικό, που ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Η ελληνική συμμετοχή ξεπέρασε το Ισραήλ στην συνολική κατάταξη για την Ολυμπιακή πρόκριση και ανέβηκε στην έκτη θέση. Υπενθυμίζεται πως σε αυτή την κατάταξη δεν υπολογίζεται η Κίνα καθώς είχε εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τους Πανασιατικούς Αγώνες. Εφόσον η Ισπανία, η Ιταλία και ο Καναδάς πάρουν την πρόκριση από το ομαδικό, η Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία θα πάρουν τα τρία εισιτήρια για το Παρίσι στο ντουέτο.

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη