Μητροπολίτης Βεροίας: «Δεν θεωρείται οıκογέ­νεια η σuνένωση δύο ανθρώπων του ίδıου φύλου»

«Δεν μπορεί να υφίσταται οικογένεια, εφόσον δεν αποτελείται από πατέρα και μητέρα»: Αυτό ανέφερε στην παρέμβασή του για το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων.

«Στις ημέρες μας η οικογένεια περνά μία μεγάλη κρίση. Τα προ­βλήματα που αντιμετωπίζει μπορεί να μην είναι καινούργια, μπορεί να υπήρχαν και σε άλλες εποχές, ίσως και πιο έντονα, ιδιαίτερα στην προχριστιανική και ειδωλολατρική εποχή, πριν ο Χριστός ευλογήσει τον γάμο και η Εκκλησία αναδείξει τη σημασία της οικογένειας, αναγνωρίζοντας την αξία και την ιερότητα των προσώπων που τη συναπαρτίζουν», ανέφερε αρχικά ο Μητροπολίτης Βεροίας και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν όμως δύο σημαντικές διαφορές ανά­μεσα στα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο παρελθόν η οικογένεια και αυτά που αντιμετωπίζει στο παρόν. Οικογένεια βεβαίως δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό το οποίο τελευ­ταία προβάλλεται ως εναλλακτικό μοντέλο της, προσβάλλοντας στην πραγματικότητα την πραγματική οικογένεια, όπως υφίσταται αιώνες τώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Παντελεήμονα, «δεν μπορεί να υφί­σταται οικογένεια, εφόσον δεν αποτελείται από πατέρα και μητέρα. Δεν μπορεί να θεωρείται οικογέ­νεια η οποιαδήποτε συνένωση δύο ανθρώπων του ίδιου φύλου, όπως επιδιώκεται να θεσμοθετηθεί στις ημέρες μας και στην πατρίδα μας, αντίθετα στη λογική αλλά και την παράδοσή μας, αντίθετα με την ίδια τη φύση του ανθρώπου, όπως αυτή προσδιορίζεται με βάση και τις ανατομικές, βιολογικές και λοιπές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, η ένωση των οποίων οδηγεί στη γέννηση παιδιών μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας».

Υπενθυμίζεται πως χθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο, μετά τη συζήτηση στο κοινοβουλευτικό πλαίσιο, αναμένεται να ψηφισθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Δείτε το βίντεο

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη