Μεγάλη προσοχή: Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί λόγω χιονόπτωσης

Κλειστή είναι η λεωφόρος Φυλής από το ύψος της μονής Κλειστών προς Δερβενοχώριας και στις δυο κατευθύνσεις λόγω πυκνής χιονόπτωσης.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συνέστησε προσοχή και αποφυγή των μετακινήσεων σε περιοχές, που θα πληγούν από την κακοκαιρία ενώ σήμερα θα γίνει και νέα σύσκεψη στις 12:00 για να ληφθούν νέα μέτρα ανάλογα με την πορεία του καιρού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας πρόκειται για μία κακοκαιρία, η οποία όπως φαίνεται θα πλήξει- κατά κύριο λόγο την Τρίτη και ενδεχομένως από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενώ ίσως να επεκταθεί την Τετάρτη- περιοχές της Αττικής, Αττικοβοιωτίας, κομμάτι της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στην Αττική

Μέτρα ενόψει της κακοκαιρίας ανακοίνωσε η Τροχαία, η οποία ενημέρωσε πως από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29.01.2024) τα αυτοκίνητα που κινούνται στην Αττική θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ήδη από χθες στις 22:00 το βράδυ, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλαιά εθνική Ελευσίνας – Θηβών λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε για τα πρόστιμα ισχύουν τα εξής:

Το πρόστιμο είναι 80 ευρώ.

Αν το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με τις ζώνες ασφαλείας που προβλέπονται το πρόστιμο είναι 200 ευρώ

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα