Μαρία Εζνεπίδου: Ποια είναι η ανιψιά του Αγίου Παϊσίου που κατεβαίνει στις εκλογές με τη «Νίκη»

Το κόμμα «Νίκη» κατεβαίνει στις εκλογές και είναι η μεγάλη έκπληξη για όλους, έκανε την έκπληξη στη δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ποιο είναι το κόμμα

Έχοντας ιδρυθεί το 2019, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με επικεφαλής τον δάσκαλο, θεολόγο και συγγραφέα, Δημήτρη Νατσιό, το κόμμα «Νίκη», ήδη από την πρώτη στιγμή που θ’ ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα του, αναζητώντας σχετικές πληροφορίες, δεν… κρύβει την «ταυτότητά» του. Πρόκειται για «μία γνήσια πατριωτική φωνή, που προέρχεται από τον απλό ελληνικό λαό, αφού στις τάξεις της δεν δέχεται ως μέλη πρώην βουλευτές ή κυβερνητικούς οποιασδήποτε απόχρωσης. Βασίζεται σε ξεκάθαρες αξίες της Ρωμιοσύνης, χωρίς “δεξιές” κι “αριστερές” παρωπίδες ή γενικόλογους “πατριωτισμούς” αμφίβολων ηθικών αξιών, κρατώντας αποστάσεις από κύκλους ιδεών ασυμβίβαστων με τις χριστιανικές ηθικές αξίες».

O επικεφαλής του κόμματος, κ. Νατσιός, είναι γνωστός για τη μάχιμη αρθρογραφία του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα. Διατηρεί -και δεν το κρύβει- ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μονές του Αγίου Ορους. Δεν κρύβει επίσης τα φιλορωσικά του αισθήματα, χαρακτηρίζει «εγκληματική» την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, ενώ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους εκφραστές της απορριπτικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταγγέλλοντας «εθνική μειοδοσία».

Υποψήφια στα Ιωάννινα

Οι δεσμοί της «Νίκης» με την θρησκεία είναι ωστόσο πολύ πιο ισχυροί και, πιθανότατα, άρρηκτοι. Και αυτό, καθώς στη λίστα των 260 υποψηφίων βουλευτών με το κόμμα εντοπίζουμε, στην εκλογική Περιφέρεια των Ιωαννίνων, την κυρία Μαρία Εζνεπίδου, η οποία είναι ανιψιά του Αγίου Παϊσίου. Η ίδια, όπως διαβάζουμε στο εκκλησιαστικό σάιτ «Πεμπτουσία», έγινε γνωστή μέσα από τηλεοπτικές της εμφανίσεις, ξεναγόντας τους προσκυνητές -αλλά και τους τηλεθεατές- στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου στην Κόνιτσα, στην οποία φυλάσσονται ξυλόγλυπτα που είχε κατασκευάσει ο όσιος, χειρόγραφα και βιβλία του, καθώς και πολλά άλλα οικογενειακά κειμήλια.

Την υποψηφιότητα της κυρίας Εζνεπίδου, μάλιστα, σχεδόν «υμνούν» εκκλησιαστικές σελίδες και ομάδες στο Facebook, κάνοντας μάλιστα και ξεχωριστή μνεία στα λόγια του οσίου Παϊσίου, τα οποία, υπό το πρίσμα της υποψηφιότητας της ανιψιάς του, «ηχούν» πλέον ως άλλη μία… προφητεία. «Έχουμε ευθύνη ενώπιον Θεου και ανθρώπων, αν δεν αντιδράσουμε θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους» είναι τα λόγια που αποδίδονται στον Άγιο.

Το βιογραφικό της

Όπως διαβάζουμε στο «μίνι» βιογραφικό της, η Μαρία Εζνεπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, έχοντας καταγωγή από την Καππαδοκία. Σπούδασε και εργάστηκε στην Αθήνα, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Επισκέπτεται πολύ συχνά την Κόνιτσα και την περιοχή Ιωαννίνων. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Ασχολείται με τη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη διακόσμηση, έχοντας μάλιστα συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και διακόσμησης.

Ακόμη, έχει συμμετοχή στους αγώνες που αφορούν τα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα. Δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και γι’ αυτό αποφάσισε, όπως λέει, να συνταχθεί στον αγώνα της «Νίκης», με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Άγιος Παΐσιος είχε… προφητέψει μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο η κυρία Εζνεπίδου έχει σίγουρα την ευλογία του στον πολιτικό της αγώνα…

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι δεύτερος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κατεβαίνει ο κ. Θανάσης Ρακοβαλής, ο οποίος συνομιλούσε με τον Αγιο Παΐσιο. Ο κ. Ρακοβαλής ήταν γκουρού και ο Αγιος Παΐσιος τον επανέφερε στην Ορθοδοξία. Λέγεται, δε, ότι τον είχε σαν παιδί του. Μεταξύ των υποστηρικτών του κόμματος, μάλιστα, φέρεται να είναι το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», με αναφορά στον Αγιο Παΐσιο, ενώ πνευματική στήριξη παρέχεται από τις Μονές Φιλοθέου και Καρακάλου του Αγίου Ορους.

Related posts

Τραγωδία στη Σάμο: Μπήκε στη θάλασσα να σώσει τη γυναίκα του και πνίγηκαν και οι 2

Ήθελε να προειδοποιήσει αλλά δεν πρόλαβε: Ανατριχιάζει η ανάρτηση της 36χρονης λίγες ώρες πριν το φονικό στην Αμφιλοχία

Θρήνος στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονη νεκρή σε τροχαίο – Παλεύει για τη ζωή της μια 16χρονη