Λύθηκε το μυστήριο: Τι σημαίνει η πινακίδα του αυτοκινήτου του τέως βασιλιά – Πώς σχετίζεται με την κηδεία

Το τελευταίο αντίο είπε σήμερα, η οικογένεια και ο ελληνικός λαός στον τέως βασιλιά, ενώ λίγο μετά τις 16:00 οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του στα βασιλικά κοιμητήρια Τατοΐου. Πλήθος γαλαζοαιμάτων αλλά και απλών πολιτών να τον αποχαιρετούν στην εξόδιο ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Μετά το τέλος της κηδείας, η οικογένεια Γλύξμπουργκ επιβιβάστηκε σε ένα λευκό τζιπ που ήταν και το μοναδικό σε αυτό το χρώμα, αφού όλα τα υπόλοιπα οχήματα ήταν μαύρου χρώματος. Μάλιστα, το όχημα της πρώην βασιλικής οικογένειας είχε πινακίδες που έγραφαν Κ13GRE.

Κηδεία τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τι σημαίνει η λευκή επιγραφή πάνω στο λευκό τζιπ

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη πινακίδα. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha, ήταν μία ειδική παραγγελία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ και σημαίνει Κωνσταντίνος ο 13ος.

Ο Γλύξμπουργκ θεωρούσε πως είναι ο 13ος Κωνσταντίνος, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν ο 11ος και 12ος Κωνσταντίνος ήταν ο παππούς Γλύξμπουργκ. Μάλιστα, θεωρία που κυκλοφορούσε στον ελληνικό στρατό τη δεκαετία του ‘70 ήθελε τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ να έχει 11 δάχτυλα και να… παίρνει πίσω την Κωνσταντινούπολη.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»