Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα: Παραμένει άλυτος γρίφος το «μανιτάρι» φωτιάς και το φορτίο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας

Τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την τραγωδία στα Τέμπη και παραμένουν ακόμα αναπάντητα κύρια ερωτήματα σχετικά με το τι προκάλεσε την έκρηξη.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της Hellenic Train, τα τρία πρώτα βαγόνια της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας μετέφεραν λαμαρίνες που συνολικά ζύγιζαν 148 τόνους.

Αναπάντητα ερωτήματα για το τι μετέφερε το εμπορικό

Μετά το δυστύχημα όμως οι λαμαρίνες που βρέθηκαν στο σημείο και μεταφέρθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα συντρίμμια, φαίνεται να μην παραπέμπουν σε αυτό το μέγεθος.

Τα χαρτιά έδειχναν ότι η εμπορευματικής αμαξοστοιχία μετέφερε σχεδόν 150 τόνους λαμαρίνες, αλλά η αυτοψία μετά το δυστύχημα έδωσε μια εικόνα διαφορετική.

«Δε φαίνεται αυτή η ποσότητα να είναι οι 150 τόνοι. Η εκτίμηση είναι γύρω στους 50 – 60», λέει ο Βασίλης Παπαδόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός.

Το μυστήριο κορυφώνεται καθώς οι ειδικοί εξηγούν πως οι λαμαρίνες ήταν αδύνατον να εξαϋλώθηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιάς.

«Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποια ήταν η μάζα του τρένου κατά την στιγμή του ατυχήματος», συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Καύσιμη ύλη δεν αναφέρεται ότι υπάρχει, ωστόσο είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί και θα πρέπει να ασχοληθούν με κάθε πτυχή του δυστυχήματος».

Η απάντηση της Hellenic Train

Με έγγραφο της, η Hellenic Train δίνει απάντηση για το φορτίο της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας:

«Οι πληροφορίες αναφορικά με τα εμπορεύματα που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία και τους αποδέκτες αυτών, αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες η Εταιρεία οφείλει να προστατεύει και να μην κοινοποιεί σε τρίτους χωρίς την εξουσιοδότηση του αντισυμβαλλόμενου (εκτός εάν υφίσταται εκ του νόμου υποχρέωση της Εταιρείας για αυτό) και σίγουρα όχι στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας».

Το μυστήριο για την ισχυρή έκρηξη παραμένει, ένα 24ωρο πριν συμπληρωθούν τρεις εβδομάδες από την τραγωδία στα Τέμπη που συντάραξε ολόκληρη τη χώρα.

Related posts

Συντριβή ελικοπτέρου: Αuτός είναι ο άτυχος Πιλότος-Έμπειρος χειριστής με πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του

Αυτοκίνητο με 80χρονο οδηγό «μπούκαρε» σε λαϊκή στην Εύβοια – Τραυματίστηκε ένα 3χρονο παιδί και άλλα 5 άτομα

Ανησυχία στη Λαμία: Τι ήταν τα δύο δυνατά «μπαμ» που ακούστηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου;