Καιρικό «καμπανάκι» από Σάκη Αρναούτογλου: «Πάνω από 65 βαθμούς Κελσίου η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ…»

Τους 65 βαθμούς Κελσίου προσεγγίζει η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ευρωπαϊκού βορρά και νότου, νούμερα ρεκόρ για τον πλανήτη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, μαζί με έναν σχετικό χάρτη, «η Ευρώπη βιώνει πραγματικά τεράστιες θερμοκρασιακές διαφορές για την εποχή. Ο μήνας ήταν εξαιρετικά ζεστός μέχρι στιγμής στη νότια Ευρώπη. Έχουν σπάσει ρεκόρ, με 33,2 βαθμούς Κελσίου να έχουν καταγραφεί ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες) στο Coín της Ισπανίας.

Την ίδια ώρα εδώ και μέρες στη Σκανδιναβία κάνει πολύ κρύο, ακόμη και για Νοέμβριο μήνα, με μείον 32,5 βαθμούς Κελσίου να καταγράφονται χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ στο Nikkaluokta της Σουηδίας.

Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ βόρειας και νότιας Ευρώπης ήταν επομένως λίγο μεγαλύτερη από 65 βαθμούς Κελσίου. Τέτοιες διαφορές εμφανίζονται στην Ευρώπη κατά καιρούς, αλλά αποτελούν μάλλον την εξαίρεση παρά τον κανόνα. Οι συνέπειες για τον καιρό της Ευρώπης τις επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν είναι πολλαπλές αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει σε ποιο βαθμό προς το παρόν!».

Δείτε την ανάρτηση

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»