«Κάηκαν αγκαλιά, είχε μείνει μια καρδούλα, τίποτε άλλο»: Συγκλονίζει η μάνα των δίδυμων κοριτσιών που κάηκαν στο Μάτι

Συγκλόνισε για μια ακόμη φορά με την ιστορία της η μητέρα που έχασε τα δύο αγγελούδια της στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Η ιστορία τους

«Η πεθερά μου ήταν από κάτω, τα παιδιά ανάμεσα και ο πεθερός μου από πάνω με ανοιχτές τις αγκαλιές τους. Τις κηδέψαμε στις 3 Αυγούστου του 2018» κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα τους στη δίκη για το Μάτι.

Έχασαν τα δίδυμα κοριτσάκια τους και τους γονείς τους στο Μάτι. Όλοι μαζί βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στο κτήμα Φράγκου με τις σορούς και άλλων ανθρώπων που τυλίχτηκαν στις φλόγες εκείνη την τραγική ημέρα. Σήμερα, οι γονείς των κοριτσιών κατέθεσαν στη δίκη για το Μάτι, όπως και άλλοι μάρτυρες, και τα όσα είπαν συγκλόνισαν.
Για άλλη μια μέρα, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι δυστυχώς ζωντανεύει μέσα από τις καταθέσεις συγγενών των θανόντων που έχασαν με βασανιστικό τρόπο τις ζωές τους στον πύρινο όλεθρο του 2018. Σήμερα καταθέτουν συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες για τις δικές τους, προσωπικές ιστορίες και μνήμες.

Η μητέρα τους

Η μητέρα των δίδυμων κοριτσιών που κάηκαν στην φωτιά συγκλόνισε: «Ηταν όλα ήσυχα, τα παιδιά παίζανε και τα πεθερικά μου ετοιμάζονταν για να γυρίσουν πίσω στη Νέα Μάκρη. Τους χαιρετήσαμε και ήταν η τελευταία φορά που τους είδαμε» δήλωσε η μητέρα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνία της μετά το ξέσπασμα της φωτιάς.

«Συνεχώς παίρναμε τα πεθερικά μου και δεν πιάναμε γραμμή. Έπαιρνα τηλέφωνο στην Αστυνομία, τους ρωτούσα αν ξέρουν κάτι. Τότε ο σύζυγος μου πήρε ένα μηχανάκι να ψάξει να βρει τα παιδιά μας και τους γονείς του. Είχα ανοίξει την τηλεόραση, δεν ήξερα ακριβώς τι βλέπω και τι γίνεται. Κάποια στιγμή με πήρε ο σύζυγος μου τηλέφωνο. “Είμαι στον δρόμο έχει φωτιές δεξιά και αριστερά δεν μπορώ να δω τίποτα. Είναι παντού σκοτάδι και φωτιά” μου είπε» συμπλήρωσε η μητέρα.

«…Ξεκίνησα να παίρνω τηλέφωνο την πεθερά και τον πεθερό μου αλλά δεν μπορούσα να τους πιάσω. Εκεί άρχισα να ανησυχώ. Ήθελα να δω τι συνέβαινε. … Παίρναμε την αστυνομία. Τους λέγαμε ότι τα παιδιά και τα πεθερικά μου πήγαιναν προς Νέα Μάκρη, μας είπαν πως ακόμα δεν είχαν εικόνα», είπε στην αρχή της κατάθεσής της στη δίκη για το Μάτι η κ. Γεωργία Ξυραφάκη μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών για να συνεχίσει: «….Μετά από πάρα πολλά τηλεφωνήματα, μας είπαν δεν έχουμε να σας πούμε κάτι και ότι εφόσον “δεν έχουμε βρει κάτι θα πρέπει να ψάξετε στους πεθαμένους” και ότι “θα πρέπει να πάτε στο Γουδί να δώσετε γενετικό υλικό και ίσως βρεθεί κάτι”. Πήγαμε, δώσαμε γενετικό υλικό και περιγραφή το τι φορούσαν τα κορίτσια».

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα