Η άσφαλτος γέμισε… πεταλούδες: Νεκρός και ο 22χρονος Χάρης 6 μήνες μετά τον 17χρονο Γιώργο, κλαίει η Κρήτη

Ένα ανείπωτο οικογενειακό δράμα αποτελεί το υπόβαθρο ενός τροχαίου δυστυχήματος στο Ηράκλειο Κρήτης, με έναν νεαρό άνθρωπο να χάνει τη ζωή του στο οδόστρωμα, έξι χρόνια μετά τον θάνατο του ξαδέρφου του! Οι τραυματικές αναμνήσεις αναζωπυρώνονται στο νησί με τον πατέρα και θείο των δύο παιδιών να υποφέρουν βαθιά.

Ο κ. Κώστας Βαρότσης, πατέρας του 22χρονου Χάρη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από επτά χρόνια ως συνοδηγός σε αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια ενός τροχαίου δυστυχήματος στην παραλιακή του Ηρακλείου, αντιμετωπίζει με θλίψη όχι μόνο τον χαμό του γιου του, αλλά και τον τραυματισμό με θανατηφόρες συνέπειες του 17χρονου ανιψιού του, Γιώργου Παρασύρη, ο οποίος εμπλέκτηκε σε ένα ατύχημα στον ίδιο δρόμο, που συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο κοντά σε μία κολώνα στη διαχωριστική νησίδα.

Η οικογένεια των δύο θυμάτων, μαζί με μέλη του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα», δημιούργησαν στο επίμαχο σημείο της παραλιακής δύο λευκές πεταλούδες για τον Γιώργο και τον Χάρη, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη τους. Το μήνυμα «Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει» διατυπώθηκε με έμφαση, επισημαίνοντας την ανάγκη για επανεκπαίδευση, ενώ αυτή η συμβολική κίνηση διαμορφώθηκε ως υπενθύμιση ότι τα τροχαία ατυχήματα δεν είναι απλώς περιστατικά.

Ο Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» εκφράζει την ανάγκη για πράξεις, καθώς αυτές είναι ουσιώδους σημασίας, πέραν των απλών λόγων, των δακρύων και των ευχών, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Γιώργου, του Χάρη και όλων των θυμάτων που αποτελούν θύματα των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Κρήτης.

Η επιστολή του πατέρα του αδικοχαμένου Γιώργου:

«Προς κάθε αρμόδιο.

Αξιότιμοι κύριοι,

Στην παραλιακή οδό, από Παγκρήτιο Στάδιο προς Ηράκλειο, στο ύψος του S/M Χαλκιαδάκη, τα τελευταία χρόνια, έχουν συμβεί τουλάχιστον 3 με 4 τροχαία δυστυχήματα με νεκρούς. Δυστυχώς ένα απ’ αυτά είχε θύμα τον ανιψιό μου και το τελευταίο το γιό μου.

Και οι δύο ήταν συνοδηγοί στα αυτοκίνητα που επέβαιναν, τα οποία χτύπησαν στη νησίδα του δρόμου.

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, έχουν οι οδηγοί, οι οποίοι ανέπτυξαν υπερβολική ταχύτητα. Υπάρχει όμως πιθανόν, και κατασκευαστικό λάθος σ’ αυτό το σημείο του δρόμου, καθώς έχει δημιουργηθεί «σαμαράκι» και υπάρχει ανάποδη κλίση στη στροφή.

Θα σας παρακαλούσα να ορίσετε αν έναν υπεύθυνο μηχανικό, για να ελέγξει εκείνο το σημείο και αν τυχόν διαπιστώσει κάποια κακοτεχνία, να επιδιορθωθεί, έτσι ώστε να βελτιωθεί ο δρόμος σε εκείνο το σημείο, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα».

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»