Η ανάρτηση Τσελέντη για τον τέως βασιλιά: «Θυμάμαι τη στιγμή που ξέσπασε σε λυγμούς»

Την δική του άποψη για το αν θα πρέπει να ταφεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τιμές αρχηγού κράτους, σχολίασε όλο αυτό τον ντόρο που γίνεται στο διαδικτύο, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης. Μέσα από μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας μάλιστα μια φωτογραφία από την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οποία είχε παρευρεθεί τότε ο Κωνσταντίνος.

Άκης Τσελέντης: Διαβάστε όσα είπε

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

«Στην κηδεία του Κωνσταντίνου Β! θα ακουστεί το τροπάριο: “Βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός”, έχουμε όλοι την ίδια τελική μοίρα.»

Σε αυτό τον τοίχο τα παρουσιάζουμε όλα και ας μην είναι αρεστά σε μερικούς (δήθεν προοδευτικούς). Η φωτογραφία αυτή είναι από την κηδεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήμουν παρών και θυμάμαι τη σκηνή.

Ήρθε ο συγχωρεμένος καί κατέβηκε από το καροτσάκι.

Ανέβηκε σέρνοντας το πόδι από το εγκεφαλικό καταχειροκροτούμενος πλησίασε τη σωρό και ξέσπασε σε λιγμούς. Για κροκοδείλια δάκρυα όμως δεν μου φαίνονται.

Φυσικά αυτό ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ λάθη του και σας δηλώνω ότι ποτέ (εγώ της γενιάς του Πολυτεχνείου) δεν υπήρξα βασιλόφρων πάντως πορείες οπαδών του με μολότοφ και βανδαλισμούς δεν θα έχουμε, μη φοβάστε.

Η στιγμή του θανάτου ενός προσώπου είναι ιερή. Πρέπει να την σεβαστούμε.

Ο Κωνσταντίνος υπήρξε και αρχηγός αυτού του κράτους. Γι αυτό, κυρίως, ασχολούμεθα μαζί του.

Η στάση μου απέναντι στο θεσμό υπήρξε ΠΑΝΤΑ κριτική. Αλλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

==>Δεν νομίζω πως την εξέλιξη των πραγμάτων την κρίσιμη δεκαετία την καθόρισε ο Κωνσταντίνος. Η κορύφωση της τραγωδίας προϋπέθετε την δικτατορία. Άλλοι κινούσαν τα νήματα.

(**) όχι πολιτικούς διαλόγους και υβριστικά σχόλια δεν υπάρχει λόγος.

Related posts

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

Ρίγη συγκίνησης: Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου στην Τήνο μέσα στη θάλασσα για εκείνους που χάθηκαν σε αυτήν

Δείτε ζωντανά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα