Ανατροπή με την κηδεία του βασιλιά Κωσταντίνου: Ποτέ και που θα γίνει τελικά λαϊκό προσκύνημα

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που έρχονται για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη, θα τεθεί σε 4ωρο λαϊκό προσκύνημα, πριν την εξόδιο ακολουθία.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΪ, οι ώρες κατά τις οποίες θα διαρκέσει το λαϊκό προσκύνημα της σορού του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είναι από τις 06:00 το πρωί έως και τις 10:00, δηλαδή μέχρι και 2 ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία.

Στις 12:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και μετά η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, δίπλα από τους προγόνους του.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποιοι θα δώσουν το παρών

Στη χώρα μας αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ημέρες εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών από όλη την Ευρώπη προκειμένου να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Οι πρώτες πληροφορίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στη νεκρώσιμη ακολουθία αναμένεται να δώσει το παρών ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου ο τέως ήταν νονός, η αδελφή του Κωνσταντίνου, Σοφία, ο επίτιμος βασιλίας της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Στην Αθήνα αναμένεται να ταξιδέψουν εκπρόσωποι των βασιλικών οικογενειών της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

 

Related posts

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»

Φως εκ του ανεσπέρου φωτός! Ολοκληρώθηκε η τελετή αφής στο ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα