Γιώργος Παπανδρέου: «Έχω δουλέψει εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσω τις σπουδές μου»

Σε μια παλαιότερη εργασιακή του εμπειρία, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Σουηδία, ο οποίος δήλωσε πως είχε δουλέψει ως εποχικός εργάτης στον τομέα του καθαρισμού, προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του όταν ήταν φοιτητής. Για να εργαστεί τότε, έπρεπε να ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο, μιλώντας στην Βούλη για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Γιώργος Παπανδρέου: Η αναφορά του προς το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε απορυθμισμένη αγορά εργασίας», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως “λεφτά υπάρχουν” εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε επίσης τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης να κινηθούν στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας και επανέλαβε το γνωστό παλιό ρητό του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

«Στις αρχές του 2000 έλεγα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Με χλεύαζαν! Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες».

«Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε.

Related posts

«SOS» Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό: «Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών…»

Η κληρονομιά της Ελλάδας σε μοναδικά κλικ: Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για την Μαριάννα Τουμασάτου: Το σπαρακτικό μήνυμα για την απώλεια που βύθισε στο Πένθος την διάσημη ηθοποιό