Γιώργος Παπανδρέου: «Έχω δουλέψει εργάτης στη Σουηδία για να πληρώσω τις σπουδές μου»

Σε μια παλαιότερη εργασιακή του εμπειρία, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην Σουηδία, ο οποίος δήλωσε πως είχε δουλέψει ως εποχικός εργάτης στον τομέα του καθαρισμού, προκειμένου να μπορεί να πληρώσει για τις σπουδές του όταν ήταν φοιτητής. Για να εργαστεί τότε, έπρεπε να ήταν γραμμένος στο αντίστοιχο συνδικάτο, μιλώντας στην Βούλη για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Γιώργος Παπανδρέου: Η αναφορά του προς το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε απορυθμισμένη αγορά εργασίας», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως όταν ο ίδιος μιλούσε για πράσινη ανάπτυξη και επέμενε πως “λεφτά υπάρχουν” εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε επίσης τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης να κινηθούν στην κατεύθυνση της πράσινης οικονομίας και επανέλαβε το γνωστό παλιό ρητό του «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

«Στις αρχές του 2000 έλεγα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Με χλεύαζαν! Αν δεν εξανθρωπίσουμε το σύστημα θα αναδειχθούν περεταίρω οι τεράστιες ανισότητες».

«Ας το κάνετε απευθείας και σεις με την ηλεκτρονική κάρτα», πρόσθεσε.

Related posts

Ασέβεια για τα θύματα των Τεμπών: Προκαλεί με όσα είπε ο Βορίδης για τα ονόματα που γράφτηκαν μπροστά από τη Βουλή

Auτή είναι η 21χρονη Νικολέτα που δέχτnκε επiθεση με μαχαiρı από Ιρακıνό στην Ερμού

«Ανοίγει» ξανά τους ουρανούς ο Γιάννης Καλλιάνος: «Νέο 48ωρο με σφοδρό χτύπημα…»