Φόβος και ανησυχία στις ελληνικές θάλασσες: Εμφανίστηκε καρχαρίας που είναι ταχύτατος και επιθετικός

Καρχαρίας εντοπίστηκε στη Ζάκυνθο και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνος σύμφωνα με τους ειδικούς, προκαλώντας αναστάτωση.

Αναστάτωση στην περιοχη

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε δύο μίλια έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου από επαγγελματία ψαρά, μεταξύ Κυλλήνης και Κεφαλονιάς. Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται. Με έκπληξη διαπίστωσε ότι πρόκειται για καρχαρία, μάλλον μάκο της οικογένειας των μακρυπτέρυγων.

Ζάκυνθος: Ο καρχαρίας που εντόπισε ο ψαράς λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου είναι της οικογενείας Mako
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει το kefaloniamagazine.gr, ο καρχαρίας που εντόπισε ο ψαράς λίγα χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου είναι της οικογενείας Mako, ανθρωποφάγος και πολύ επιθετικός, με το a-z-animal να τον κατατάσσει ως τον 7ο πιο επιθετικό καρχαρία και να στέκεται στο δάγκωμά του, το οποίο χαρακτηρίζει ως 2ο πιο δυνατό, μετά του κροκοδείλου.

Σπάνια συχνάζει σε ρηχές παραλίες. Από την άλλη πλευρά, οι δύτες, ιδίως οι ψαράδες με καμάκι, μπορεί να διατρέχουν κάπως μεγαλύτερο κίνδυνο. Μέχρι το 2022 είχαν σημειωθεί 10 απρόκλητες επιθέσεις σε ανθρώπους από καρχαρίες Mako, οι τρεις απ’ αυτές αποδείχθηκαν θανατηφόρες.

Related posts

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο: Θείος της 11χρονης ο 37χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της στην Ηλεία

Ευρωεκλογές 2024: Το πρώτο αποτέλεσμα του Exit poll