Εύη Γατίδου:Η άγρια δολοφονία της νεαρής που βρήκαν με 104 μαχαιριές και παραμένει ατιμώρητη εδώ και 25 χρόνια

Ήταν Σεπτέμβριος του ΄97 όταν στο διαμέρισμα της στη Λάρισα βρέθηκε δολοφονημένη με 104 μαχαιριές, η άτυχη φοιτήτρια της Ιατρικής, Εύης Γατίδου.

Η δολοφονία της έγινε ένα από τα πιο στυγερά κακουργήματα στην εγκληματικότητα, καθώς δεν βρέθηκε ποτέ ο δολοφόνος.

Εύη Γατίδου: Λίγα λόγια για την άτυχη νεαρή

Η Εύη Γατίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Φτελιά Δράμα. Τα όνειρα για την ζωή της άρχισαν να πραγματοποιούνται μετά από πολλές θυσίες. Το καλοκαίρι του 1994 πέρασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για να ξεκινήσει το δικό της όνειρο και να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Θαύμαζε τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» και φιλοδοξούσε να ενισχύσει στο μέλλον τις δράσεις τους.
Στην πορεία προσαρμόστηκε στην πόλη, όπου άρχισε να κάνει παρέες με τους συμφοιτητές της και με ένα ζευγάρι που ανήκε στην Ευαγγελική Εκκλησία, που την βοήθησε τις πρώτες μέρες. Η γνωριμία αυτή ήταν αιτία η Εύη να επισκέπτεται συχνά την Ευαγγελική Εκκλησία μαζί τους. Συγγενείς της από τη Δράμα είχαν ασπαστεί το δόγμα και γι’ αυτό ήταν εξοικειωμένη, χωρίς όμως η ίδια να το ενστερνίζεται, αλλά ούτε και να το απορρίπτει.

Εύη Γατίδου:Η γνωριμία με τον δράστη

Στις εκδηλώσεις του δόγματος γνώρισε έναν 26χρόνο Γιώργο Ζ. ο οποίος έδειξε από την αρχή το ενδιαφέρον του για την Εύη. Ο νεαρός, που εργαζόταν ως διανομέας στην εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυκας» της Λάρισας, άρχισε να πολιορκεί επίμονα την φοιτήτρια. Της έδειχνε συχνά το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο της ενώ η ίδια δεν ανταποκρινόταν. Στην Εκκλησία των ευαγγελικών την πλησίασε ένας άντρας. Της έδειχνε συχνά το ενδιαφέρον προς το πρόσωπο της ενώ η νεαρή κοπέλα με τρόπο του έδειχνε ότι δεν ήθελε να πραγματοποιήσει σχέση μαζί του. Η πίεση του νεαρού ήταν όλο και πιο έντονη κάθε φορά που γινόταν η συνάντηση τους στον ναό. Μία μέρα από αυτές η Εύη τον είδε να έρχεται προς το μέρος της αποφασισμένος και της είπε τα εξής λόγια:<< Ο Θεός θέλει να γίνεις η γυναίκα μου>>! Η κοπέλα προβληματίστηκε με το ύφος και την περίεργη συμπεριφορά του. Χωρίς όμως να χάσει την ψυχραιμία της και με δόση πολύ χιούμορ του απάντησε:<< Θα μιλήσω κι εγώ με τον Θεό, θα μάθω αν κι εσύ θα πρέπει να γίνεις ο άντρας μου>>.

Μετά από αυτό το περιστατικό η Εύη δεν ξανά επισκέφτηκε την Εκκλησία. Ο κατηγορούμενος πήγαινε απεγνωσμένα τις μέρες της λειτουργίας για να την δει, μάταια όμως. Όπως είχε πει ο ίδιος ήθελε με μεγάλη αγωνία να μάθει αν η Εύη μίλησε με τον Θεό και τι της είπε. Επίσης η πίεση του γινόταν όλο και πιο έντονη αφού δύο φορές πήγε στο σπίτι της και επίμονα την παρακαλούσε να τον παντρευτεί.

Εύη Γατίδου:Το άτυχο βράδυ της δολοφονίας της

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1997 ημέρα Σάββατο, έκανε την βόλτα της στην πόλη για να κάνει ένα διάλειμμα και να ξεκουραστεί από το πολύωρο διάβασμα. Τηλεφωνεί στους γονείς της αναφέροντας ότι είναι καλά και ότι θα πάει να συνεχίσει την μελέτη της. Γυρνώντας στο φοιτητικό διαμέρισμα της κλείνει την πόρτα και πηγαίνει προς το γραφείο της για να συνεχίσει το διάβασμα.

Κάποια στιγμή σπάει την ησυχία του χώρου ο ήχος από το κουδούνι της. Η Εύη σηκώνεται, κοιτάει από το ματάκι όπως έκανε πάντα και την ανοίγει. Ο επισκέπτης είναι γνώριμο πρόσωπο.

Το επόμενο πρωί, Κυριακή, οι γονείς της δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί της, όμως δεν ανησύχησαν γιατί συνήθως μιλούσαν στο τηλέφωνο μέρα παρά μέρα. Το πρωί της Δευτέρας η Εύη δεν θα εμφανιστεί στο Πανεπιστήμιο να δώσει το μάθημα που «χρωστούσε».

Εύη Γατίδου:Το άτυχο βράδυ της δολοφονίας της

Την Τρίτη η 21χρονη και πάλι δεν δίνει  κανένα σημείο ζωής, και οι γονείς της, ανησυχούν. Η καλύτερη της φίλη αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμα της και να της χτυπήσει το κουδούνι. Καμία απάντηση. Της πέταξε κάτω από την πόρτα ένα σημείωμα που της ζητούσε να επικοινωνήσει μαζί της. Το ίδιο έκανε και ένας φίλος της. Η ανησυχία των γονιών της άρχισε να μεγαλώνει.

Την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου η μητέρα της Εύης ζητάει από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού να ανοίξει την πόρτα με το δεύτερο κλειδί που είχε στην κατοχή της, όμως το κλειδί δεν ανοίγει την πόρτα, καθώς υπάρχει στην κλειδαριά το κλειδί από την μέσα πλευρά. Ειδοποιεί κλειδαρά.

Την ώρα που ο κλειδαράς κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος φτάνουν και οι φίλοι της νεαρής φοιτήτριας. Με κομμένη την ανάσα κατευθύνθηκαν προς το υπνοδωμάτιο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με την φρίκη. Οι τοίχοι, οι κουρτίνες στα παράθυρα και ο χώρος είναι όλα ματωμένα, και το άψυχο σώμα της Εύης, γυμνό από την μέση και πάνω, να κείτεται κατακρεουργημένο μέσα σε μία λίμνη αίματος, στο κρεβάτι.

Ο 26χρονος Γιώργος, ο οποίος είχε πάει στο διαμέρισμά για να της κάνει νέα πρόταση γάμου λίγες ημέρες πριν βρεθεί νεκρή, κλήθηκε ως βασικός ύποπτος, να καταθέσει με μεγάλη καθυστέρηση. Ο χρόνος που χάθηκε είχε αλλοιώσει πολύτιμα στοιχεία. Οι έρευνες της Αστυνομίας κατέληξαν σε αδιέξοδο και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο στις 13 Οκτωβρίου 1999.

Εύη Γατίδου: Η δικαστική απόφαση και η αθώωση του δράστη

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα δικαστήρια όπου εκεί αθωωνόταν και ξανά δικαζόταν συνέχεια. Η οικογένεια της Έυης με τους δικηγόρους τους πήραν την κατάστασή στα χέρια τους. Μόνοι τους συλλέξαν στοιχεία και ξανά έγινε δίκη το 2005. Ο κατηγορούμενος τελικά με ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δημιουργήθηκε ένα κλήμα πολέμου!! Οι πιστοί της ευαγγελικής εκκλησιάς επιτέθηκαν στους συγγενής του θύματος με σκοπό να ασκήσουν βία εναντίον τους. Ήθελαν πάση θυσία ο κατηγορούμενος να αθωωθεί. Η απόφαση αυτή αμαυρώνει την εκκλησία τους. Το 2007 όμως ξανά γίνεται δίκη και ο κατηγορούμενος αθωώνεται!!! Tο κρίσιμο στοιχείο που έκρινε πολλά στο δικαστήριο ήταν ο χρόνος τέλεσης του εγκλήματος.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή!

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»