Έσπασε την σιωπή της η μητέρα του 15χρονου: «Πάμε σε πόλεμο, δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη»

Στην εκπομπή του Live News στο Mega, μίλησε η μητέρα του 15χρονου που έδεσαν στον λαιμό πετονιά οι συμμαθητές του την περασμένη Παρασκευή, αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού και τόνισε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο ιδιωτικό σχολείο.

Όπως ανέφερε αρχικά: «Εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στα μετόπισθεν, γιατί προσπαθούμε να προστατεύσουμε την οικογένειά μας. Ο γιος μου έχει πάρα πολύ μεγάλη υποστήριξη. Οι μαθητές του δίνουν μηνύματα πάρα πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχουν βέβαια και αντιδράσεις τύπου “σιγά, τι έπαθες;”. Αυτά, όμως, είναι μεμονωμένα περιστατικά. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί και το παιδί να τοποθετηθεί σε όλο αυτό που του έχει συμβεί. Έγινε ξαφνικά σαν έκρηξη μπροστά του.

Αν τον ρωτούσατε την Παρασκευή θα έλεγε “δεν θέλω να πάμε στην Αστυνομία”, ήταν καθαρά δική μου απόφαση. Καθαρά όμως. Ο ίδιος έλεγε “όχι μαμά, σε παρακαλώ. Του είπα δεν υπάρχει περίπτωση, τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές του ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη. Θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο, που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους».

Για την κατάσταση του 15χρονου ανέφερε: «Τον υποστηρίζει φυσικά ψυχολόγος. Αλλά νομίζω ότι είναι πιο δυνατός. Κάθε μέρα είναι και καλύτερα. Το να αντιπαρέλθεις ότι θα βρεθείς στο στόχαστρο και ότι ενδεχομένως από μια τέτοια ενέργεια μπορεί και να περιθωριοποιηθείς , θέλει πραγματικά πολλά κότσια. Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την ενάρξη των διαδικασιών, μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 15χρονου για το bullying.

Αρσάκειο: Τι ανέφερε σε ανακοίνωσή του για το bullying στον 15χρονο

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων αναφορικά με την υπόθεση bullying του 15χρονου μαθητή. Τέσσερις ημέρες μετά το άγριο περιστατικό που δέχθηκε ο ανήλικος από συμμαθητές του στο σχολείο, επέστρεψε στο Αρσάκειο, προσπαθώντας να ξεπεράσει την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του.

«Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Η Διοίκηση των Αρσακείων Σχολείων δεν έχει προβεί σε δηλώσεις, αποφεύγοντας να παρέμβει σε μια διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει, ακολουθώντας αυστηρά τη σχολική νομοθεσία και μάλιστα μια διαδικασία που αφορά σε ανήλικους μαθητές και τους γονείς τους.

Η Διεύθυνση του συγκεκριμένου Σχολείου μάς πληροφορεί ότι περατώθηκε ήδη η προβλεπόμενη διερευνητική διαδικασία (λήψη καταθέσεων των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους καθώς και εκπαιδευτικών) και το θέμα υποβάλλεται στον Σύλλογο Διδασκόντων του συγκεκριμένου Γυμνασίου, αρμόδιου να λάβει αποφάσεις επί του θέματος. Ο Σύλλογος έχει κληθεί να συνέλθει την ερχόμενη Τρίτη (11 Απριλίου) με παράλληλη προβλεπόμενη κλήτευση των εμπλεκομένων μαθητών και των γονέων τους.

Παράλληλα χωρεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε και η Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας από την Εκπαιδευτική Διεύθυνση της Περιφέρειας, ώστε να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Related posts

Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου: Απανωτά «112» σε όλη την Αττική – Εκκενώνεται ο ιππικός όμιλος και 3 σχολεία

Σοβαρό τροχαίο μετά από σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο ο οδηγός

«Την πήγα στο χωράφι και την…»: Αυτός είναι ο 37χρονος θείος που σκότωσε το 11χρονο κοριτσάκι