«Είναι δικαίωση, περιμένω να μπει φυλακή»: Αφοπλιστική δήλωση της μητέρας του 15χρονου για τον πατέρα Αντώνιο

Η μητέρα του 15χρονου που άρχισε τις καταγγελιές περί ασελγείας, για τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου, άκουσε τις κατηγορίες που επιβλήθηκαν.

Στον πατέρα Αντώνιο όπως και σε άλλα 7 άτομα ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση.

Οι κατηγορίες αφορούν τόσο τις καταγγελίες του 15χρονου όσο και ενός 19χρονου για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Η δήλωση της μητέρας του 15χρονου

«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο», ανέφερε στην πρώτη της δήλωση η μητέρα του ανήλικου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος του 15χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Παράλληλα, ανέφερε πως τώρα δικαιώνονται όσα έχουν ισχυριστεί τα παιδιά.

Σχετικά με τις κατηγορίες ο κ. Θεοδωρίδης σχολίασε: «Η κ. Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ασέλγεια παρά το ότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως δεν θα ασκηθούν.

Είναι βαρύτατη η κατηγορία και αυτό που ζητάει η μητέρα είναι η προφυλάκιση του ιερέα η οποία είναι μία επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, εκμεταλλεύτηκε τα ανήλικα τέκνα για να κάνει ασελγείς πράξεις.

Το παιδί είναι συνεχώς με τη μητέρα του καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται στη δομή πλέον. Αυτό που μου μεταφέρει είναι πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα. Είχε δεχτεί απειλές για να αλλάξει τις καταγγελίες από μέλη που ανήκαν στη δομή. Είναι τα μέλη που διώκονται τώρα για ποινικές πράξεις. Μετά το Πάσχα θα κληθεί να καταθέσει ο πάτερ Αντώνιος».

Μέσω του πολυσέλιδου υπομνήματος που κατέθεσε ο πατέρας Αντώνιος, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ωστόσο οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του και πλέον ο ιδρυτής της ΜΚΟ θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή.

Δίωξη και κατά επτά υπαλλήλων της δομής

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος επτά πρώην εργαζόμενων σε δομές της Κιβωτού για σωματικές κακοποιήσεις τρόφιμων της οργάνωσης, ηθικός αυτουργός των οποίων φέρεται ο πατέρας Αντώνιος.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των 7 πρώην εργαζομένων αλλά και του πατρός Αντωνίου ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή, της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις που στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, που αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας.

Για τις κατηγορίες που αφορούν πλημμελήματα, η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής, καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Εξαιτίας αυτού, θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη δίκη να αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Με εντολή της Εισαγγελίας στέλνονται αντίγραφα της δικογραφίας στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου προκειμένου να προβούν στις δέουσες ενέργειες για στοιχεία από την έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων που φαίνεται να αφορούν άλλες αξιόποινες πράξεις, που δεν σχετίζονται με εκείνες που αποδίδονται στους επτά υπαλλήλους, που αφορούν άλλα πρόσωπα εργαζόμενους και τροφίμους.

Η έρευνα για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες που έγιναν και διενεργήθηκε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή, οι οποίες έλαβαν καταθέσεις και μελέτησαν άλλα στοιχεία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, με την ολοκλήρωση του έργου τους η δικογραφία διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της ποινικής δίωξης Εισαγγελέα προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει την ποινική διαδικασία καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ενήλικοι και επομένως δεν είχαν αρμοδιότητα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν σε εξηγήσεις ως ύποπτοι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι υπάλληλοι.

Ο επικεφαλής του ΜΚΟ σε υπόμνημα που παρέδωσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων αρνήθηκε πλήρως όσα του καταλογίζουν οι καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο σε «προφανείς σκοπιμότητες». Ισχυρίζεται δε ότι οι δύο καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις που του αποδίδονται είναι «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ωστόσο άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης διενεργεί με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχο στα οικονομικά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του ιδρυτή και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί οικονομικά αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων αλλά και άλλα, εφόσον ζητηθεί από τη νέα Διοίκηση, όπως για απιστία ή υπεξαίρεση.

Related posts

Ασέβεια για τα θύματα των Τεμπών: Προκαλεί με όσα είπε ο Βορίδης για τα ονόματα που γράφτηκαν μπροστά από τη Βουλή

Auτή είναι η 21χρονη Νικολέτα που δέχτnκε επiθεση με μαχαiρı από Ιρακıνό στην Ερμού

«Ανοίγει» ξανά τους ουρανούς ο Γιάννης Καλλιάνος: «Νέο 48ωρο με σφοδρό χτύπημα…»