«Είχε ελληνικά χαρακτηριστικά»: H σκληρή απάντηση της Αιγύπτου στο Netflix για τη «μαύρη Κλεοπάτρα»

Οργή έχει προκαλέσει το νέο τρέιλερ της σειράς του Netflix, “Queen Cleopatra”. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων κάνει λόγο για «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας» και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση» όσον αφορά τη σειρά με την «μαύρη Κλεοπάτρα»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για το ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Netflix, παρουσιάζοντας τη Βασίλισσα Κλεοπάτρα με αφρικανικά χαρακτηριστικά, εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού και Μνημείων της Αιγύπτου, κάνοντας λόγο για «πλαστογράφηση της αιγυπτιακής ιστορίας» και για «κατάφωρη ιστορική παρανόηση».

Δείτε το trailer

Η Κλεοπάτρα είχε ελληνικά χαρακτηριστικά

Σε δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας της Αιγύπτου, επιβεβαιώνει ότι με ιστορικά στοιχεία, η Βασίλισσα Κλεοπάτρα ήταν «ανοιχτόχρωμη και με ελληνικά χαρακτηριστικά». Πρόσθεσε, δε, ότι «τα έργα και τα αγάλματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι η καλύτερη απόδειξη των πραγματικών χαρακτηριστικών της και της μακεδονικής καταγωγής της».

Αναφερόμενος στη σειρά ντοκιμαντέρ που ανακοίνωσε το Netflix για τη βασίλισσα Κλεοπάτρα, που θα προβληθεί στις 10 Μαΐου και στην οποία η ηρωίδα της, που υποδύεται τη βασίλισσα Κλεοπάτρα VII, έχει αφρικανικά χαρακτηριστικά και σκούρο δέρμα, ο Δρ. Μουσταφά Βαζίρι, Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας, αναφέρει ότι ο η εμφάνιση της ηρωίδας σε αυτό το σώμα είναι πλαστογραφία της αιγυπτιακής ιστορίας και μια κατάφωρη ιστορική παρανόηση.

Αλλοιώνουν την ιστορία και την ζωή της

Πρόσθεσε ότι οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θα έπρεπε να αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα, όταν κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες που θα παραμείνουν μάρτυρες για τους πολιτισμούς και την ιστορία των εθνών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα της Βασίλισσας Κλεοπάτρας και απεικόνιση σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν το πραγματικό της σχήμα και τα χαρακτηριστικά, που όλες δείχνουν τα ελληνικά χαρακτηριστικά της Βασίλισσας Κλεοπάτρας.

Ο Mustafa Waziri, που παρακολούθησε την ταινία πριν την προβολή της, λέει ότι απορρίπτει το περιεχόμενό της. Όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Αιγυπτιακού τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, η εμφάνιση της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε αυτή την ταινία και σε αυτό το σώμα, έρχεται σε αντίθεση με τα πιο απλά ιστορικά γεγονότα και τα γραπτά ιστορικών όπως ο Πλούταρχος και ο Διοκάσιος, οι οποίοι κατέγραψαν τα γεγονότα της ρωμαϊκής ιστορίας στην Αίγυπτο και τη βασιλεία της Κλεοπάτρας, η οποία επιβεβαίωσε ότι ήταν ανοιχτόχρωμη και ότι είχε καθαρή Μακεδονική καταγωγή.

Τόνισε ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα Ζ ́ κατάγεται από μια αρχαία μακεδονική δυναστεία που κυβερνούσε την Αίγυπτο για σχεδόν 300 χρόνια, που ιδρύθηκε από τον βασιλιά Πτολεμαίο Α’, Μακεδόνα στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κατοχή του οποίο περιήλθε το κράτος της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου

H ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και Μνημείων της Αιγύπτου:

Related posts

Ασέβεια για τα θύματα των Τεμπών: Προκαλεί με όσα είπε ο Βορίδης για τα ονόματα που γράφτηκαν μπροστά από τη Βουλή

Auτή είναι η 21χρονη Νικολέτα που δέχτnκε επiθεση με μαχαiρı από Ιρακıνό στην Ερμού

«Ανοίγει» ξανά τους ουρανούς ο Γιάννης Καλλιάνος: «Νέο 48ωρο με σφοδρό χτύπημα…»