Διαφωνία Εισαγγελέα-Ανακριτή: Ελεύθερος προσωρινά ο Αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά

Οι εξελίξεις με τον Αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά ενώ βρισκόταν σε καταδίωξη είναι καταιγιστικές. Έξω από τα δικαστήρια έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και κρατούν πανό που αναγράφουν “Δεν ήταν η βενζίνη, δεν ήταν τα λεφτά, πυροβόλησαν επειδή ήτανε Ρομά” αλλά και πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το περιστατικό. Σημειώνεται πως ο Αστυνομικός πέρασε από τον Ανακριτή.

Διαφωνούν Εισαγγελέας και Ανακριτής

Διαφώνησαν εισαγγελέας και ανακριτής για την προφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη.Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται τώρα να συνεδριάσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να εκδοθεί απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο πριν τις 9:00 o αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή, όπου και απολογήθηκε για 50 λεπτά. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα γνωμοδότησης.Η μεταφορά του 34χρονου έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα. Τον συνόδευε ο διευθυντής της διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, με τον κατηγορούμενο να εισέρχεται στο κτίριο από την πίσω πλευρά και να οδηγείται κατευθείαν στο γραφείο του ανακριτή.Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Related posts

Επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους ο Τάσος Αρνιακός: «Η ανάσα έρχεται από την Δευτέρα…» – Καιρικό σφυροκόπημα μέχρι το Πάσχα

«Έτρεμε ολόκληρος ο 7χρονος»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την 44χρονη που πέθανε ξαφνικά σε βόλτα με τον γιο της

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»