Απολογία Φιλιππίδη: «Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη κι ό,τι έχει μείνει από αυτό»

Αρχισε την απολογία του ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού και σήμερα πρώτη φορά υπερασπίζεται τον εαυτό του. Οι τρεις καταγγέλλουσες έφτασαν μαζί στο διαστήριο.

Δέκα μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες

Υστερα από 10 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, που καταθέτουν οι μάρτυρες και τα φερόμενα ως θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο ηθοποιός και θιασάρχης απολογείται σήμερα (9/1) ενώπιον του ΜΟΔ για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που του καταλογίζουν. Ο ηθοποιός έφτασε νωρίς το πρωί στο κτήριο όπου διεξάγεται η δίκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, τον γιο του και τους δικηγόρους του.

Μάλιστα, η εκ των δικηγόρων του, Κική Πακιρτζίδου δήλωσε ότι η υγεία του είναι επιβαρυμένη. Μάλιστα, φέρεται να έχει υποδείξει κι ένα άτομο ως «υποκινητή», τον οποίο κατηγορεί ο Φιλιππίδης ότι βρίσκεται πίσω από μια «ενορχηστρωμένη επίθεση» εναντίον το. Πιθανολογείται ότι κατά τη σημερινή του απολογία θα ονοματίσει τον άνθρωπο που κατηγορεί ότι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

Από την άλλη, πιασμένες χέρι-χέρι έφτασαν στο δικαστήριο η Λένα Δροσάκη, η Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ενώ το «παρών» δίνει κι ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Τα πρώτα λόγια του

«Με με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό». Ετσι ξεκίνησε την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο γνωστός ηθοποιός σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού νεαρών συναδέλφων του. «Οπως καταλαβαίνετε είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Αδικα. Γεννήθηκα το 1962, αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Εχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο…

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

«Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Οσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στην Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Επαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι αυτές. Οχι μόνο γι αυτές. Για όλες τις γυναίκες» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.

«Ούτε απ’ έξω από το θέατρο, με πειράζει που με λένε βιαστή»

«Θα σας πω ένα περιστατικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Εχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μαλάκα, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Ολα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος» είπε ο κατηγορούμενος και συμπλήρωσε: «Δε θέλω να περάσω ούτε απ’ έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δε με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κυρία Δροσάκη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!»

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»