Ανείπωτος θρήνος στην Κρήτη: Νεκρός ο πρωτοπόρος αμπελουργός Μανώλης Λουπάκης

Η είδηση του θανάτου του Μανώλη Λουπάκη έφερε το θρήνο στους οικείους του και βύθισε στην θλίψη την τοπική κοινωνία του Δήμου Πλατανιά στην Κρήτη. Ο γνωστός σε όλους τους συντοπίτες του Μανώλης Λουπάκης ήταν πρωτοπόρος αμπελουργός και πολύ αγαπητός για το έργο του.

Η είδηση του θανάτου του

Θλίψη στην τοπική κοινωνία σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Μανώλη Λουπάκη, πρωτοπόρου αμπελουργού, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για το επιτυχημένο οινοποιείο “Κτήμα Λουπάκη” στις Καρρές του Δήμου Πλατανιά.

Καταξιωμένος έμπορος επιτραπέζιων σταφυλιών, στις αρχές της δεκαετίες του ’70, ο Μανώλης Λουπάκης προχώρησε στη δημιουργία πρότυπου γραμμικού αμπελώνα, μια πρακτική η οποία βραβεύτηκε εκείνη την εποχή.
Σήμερα το Κτήμα Λουπάκη που το διαχειρίζονται το παιδιά του εκλιπόντος, ανάμεσά τους και η αντιδήμαρχος Πλατανιά Ασπασία Λουπάκη, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα οινοποιεία, έχοντας μονάδα παραγωγής , τυποποίησης και εμπορίας κρασιού, το οποίο έχει αποσπάσει σειρά βραβεύσεων.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη και ώρα 2μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στις Καρρές Κισσάμου, όπου θα ψαλθεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ταφεί στο εκεί νεκροταφείο.

Η σορός θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 11π.μ.

Από τα “Χανιώτικα νέα”, θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους του.

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»