98χρονος καθηγητής πανεπιστημίου θα παντρευτεί τον 74χρονο σύντροφο του μετά την νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία

98χρονος καθηγητής πανεπιστημίου θα παντρευτεί τον 74χρονο σύντροφο του μετά την νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων στην Αυστραλία

Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, σχεδιάζει να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, μετά την νομιμοποίηση του γάμου ανθρώπων του ιδίου φύλου στην Αυστραλία.

Ο λόγος για τον 98 καθηγητή πανεπιστημίου  Neville Wills και τον 74χρονο σύντροφό του Ian Fenwicke. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1978 γεύμα στο προάστιο Beverly Hills του Σίδνεϊ κι από τότε έχουν μια όμορφη σχέση.

Την εποχή εκείνη ο ομοφυλόφιλος γάμος ήταν κάτι που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβεί κάποτε.

Το 1984 παρακολούθησαν την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Νότια Ουαλία, αλλά δε φαντάστηκαν ποτέ ότι θα ερχόταν η ημέρα, που και οι ίδιοι θα σχεδίαζαν το γάμο τους.

Το ζευγάρι είναι τόσο χαρούμενο που κατάφεραν να ζήσουν τόσο ώστε να βιώσουν τον γάμο τους και μετά από 39 χρόνια σχέσης να ολοκληρωθεί η αγάπη τους.

Σχεδιάζουν να παντρευτούν στο διαμέρισμά τους, με περίπου 20 αγαπημένους καλεσμένους που θα τους δώσουν τις ευχές τους από καρδιάς.

«Είμαι ευτυχής που έχω ζήσει τόσο πολύ για να το δω», δήλωσε ο κ. Wills στο Sydney Morning Herald μετά την υπογραφή του νόμου για την ισότητα των γάμων.

Ο Neville Wills (δεξιά), 98 ετών, και ο συνεργάτης του Ian Fenwicke (αριστερά), 74 ετών, σχεδιάζουν το γάμο τους

«Ήταν ένας μακρύς δρόμος και είναι απλά εκπληκτικό το γεγονός ότι επιτεύχθηκε τελικά … Αλλά είναι απογοητευτικό ότι είμαστε τόσο αργοί σε σύγκριση με τις περισσότερες προηγμένες δημοκρατικές χώρες», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αυτό είναι θαυμάσιο … Μπορούμε να είμαστε νόμιμοι από σήμερα», είπε ο 98χρονος.

Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου θα μπορούν να παντρευτούν από τις αρχές του ερχόμενου  Ιανουαρίου.

Οι βουλευτές Cathy McGowan (αριστερά), Adam Brandt (στο κέντρο) και Andrew Wilkie (δεξιά) γιορτάζουν την έγκριση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση του γάμου στη Βουλή των Αντιπροσώπων

«Είναι πλέον μέρος του αυστραλιανού νόμου», είπε ο κ. Turnbull.

«Είναι μια μεγάλη αγκαλιά της Αυστραλίας για όλα τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, λέγοντας ότι τα αγαπά και τα σέβεται.», δήλωσε νωρίτερα.

Ο υπουργός εργασίας, Bill Shorten, δήλωσε ότι ο νέος νόμος διαμορφώνη μια σύγχρονη, χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη Αυστραλία.

Τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα μπορέσουν να υποβάλουν επίσημες αιτήσεις για να παντρευτούν από το Σάββατο, επιτρέποντάς τους να παντρευτούν από τις 9 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ένα μέλος του συνασπισμού Warren Entsch (στο κέντρο) αγκαλιάζει τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μαλκόμ Τρούμπουλ (αριστερά), αφού το κοινοβούλιο ψήφισε το νομοσχέδιο για τον γάμο ανθρώπων του ιδίου φύλου


διαφορετικό

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»