Οι βολτίτσες των Τούρκων πάνω απ’το Αιγαίο έχουν αυξηθεί. Το λέει και το Politico

Δεν το λέμε μόνο εμείς εδώ, έχουν πάρει και άλλοι χαμπάρι τι γίνεται τον τελευταίο καιρό πάνω απ’ το Αιγαίο. Οι ιπτάμενες βολτούλες στις ελληνικές θάλασσες πάντα άρεσαν στους Τούρκους, αλλά τους τελευταίους μήνες τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Και έχουν ξεφύγει πολύ.

Η ιστοσελίδα Politico.eu το παρατήρησε αυτό και ανέβασε θέμα με τον τίτλο “Η Τουρκία παρενοχλεί την αποδυναμωμένη Ελλάδα“, επισημαίνοντας τις αυξημένες πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πάνω απ’ το Αιγαίο.

Και εδώ είναι ένα γράφημα με βάση και τα στοιχεία που έδωσε η ελληνική πλευρά που αποδεικνύουν τι συμβαίνει. Ότι ενώ τα πρώτα χρόνια της Κρίσης τα τουρκικά μαχητικά είχαν μειώσει τις παραβιάσεις, την φετινή χρονιά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η κατάσταση αυτή στοιχίζει ακριβά στην οικονομική αδύναμη Ελλάδα η οποία αποτελεί ελάχιστη απειλή για την Τουρκία“, σημειώνει η Politico.

Μάλιστα, κάνουν ιδιαίτερη αναφορά για το τι συνέβη στις 15 Ιουλίου, όταν τα πράγματα ήταν καuτά σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, 6 τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο 20 φορές, ενώ μία εβδομάδα πιο πριν είχαν προηγηθεί παραβιάσεις από στρατιωτικά ελικόπτερα.

Από τη δική της πλευρά, η Τουρκία δεν έχει κάνει κάποια επίσημη τοποθέτηση για τις παραβιάσεις. Ωστόσο, αναλυτές εκτιμούν ότι η παρούσα κατάσταση στη χώρα μας ενθαρρύνει την Τουρκία να παρενοχλεί όλο και πιο συχνά γνωρίζοντας ότι η κίνηση της αυτή κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κινήσεις αυτές έρχονται σε σύγκρουση με τις δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, για οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ώστε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση. Δεν μοιάζουν και πολύ ειλικρινές οι δηλώσεις του, τι λέτε;

[via]

Related posts

Καιρική «σταύρωση» στο δρόμο για το Πάσχα από τον Τάσο Αρνιακό: «Το δάκρυ του ουρανού περιμένει να μας συνοδεύσει»

Η Αθήνα παρέδωσε την Ολυμπιακή Φλόγα: Η μαγική ερμηνεία της Νάνα Μούσχουρη, οι τσολιάδες & η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

«Λευκή αντάρα» από τον Τάσο Αρνιακό: «Φεύγει η σκόνη, το χιόνι κοντοζυγώνει…»