Καλά νέα: Ξέφυγε τον κίνδυνο η σκυλίτσα του Αρκτούρου που έφαγε πριν λίγες μέρες φόλα

Ευχάριστα είναι τα νέα για τη μόλις δυο ετών σκυλίτσα Φιέστα του Αρκτούρου, η οποία δηλητηριάστηκε πριν από λίγες μέρες τρώγοντας φόλα. Το ζώο παρουσίασε θεαματική βελτίωση, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Αρκτούρου, οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να γίνει καλά.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά, πριν από λίγες μέρες, δέχτηκε επίθεση με φόλες από άγνωστους το Κέντρο Αναπαραγωγής Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Αυγούστου η Φιέστα, κατά τον πρωινό περίπατό της, έφαγε δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακο δόλωμα που βρισκόταν έξω από τις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Η εγκληματική ενέργεια στόχευε και τα υπόλοιπα σκυλιά του προγράμματος, αφού την επόμενη μέρα δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις του κέντρου δηλητηριάστηκαν και τρία σκυλιά διερχόμενου βοσκού, ενώ νεκρό βρέθηκε και ένα κουνάβι. Συνολικά τα δολώματα ήταν τουλάχιστον επτά!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εδώ και χρόνια επισημαίνει τη σοβαρότητα του προβλήματος της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων και καταδικάζει απερίφραστα την εν λόγω πρακτική που αποτελεί απειλή για οικόσιτα και άγρια ζώα, αλλά και για ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι η πρώτη φορά που σκυλιά πέφτουν θύματα δηλητηριασμένων δολωμάτων. Στο Σκλήθρο, που γειτονεύει με το Κέντρο Αναπαραγωγής του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, τον περασμένο Σεπτέμβριο άγνωστοι προέβησαν σε μαζικές δηλητηριάσεις σκύλων εξοντώνοντας περισσότερα από 60 σκυλιά.

Το πρόγραμμα Αναπαραγωγής και Επαναδιάδοσης Ελληνικού Ποιμενικού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και μελισσοκομία, έχοντας παραχωρήσει δωρεάν 1.500 σκυλιά σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Σαν σήμερα 19 Μαΐου: Η Γενοκτονία των Ποντίων στη σκληρότερη φάση της

Συγκίνηση στο Ναύπλιο: 25χρονος Βορειοηπειρώτης βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με 13 νονούς

Δε δίνει καμία ανάσα ο Γιάννης Καλλιάνος: «Για ένα 24ωρο μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση και από βδομάδα τα φαινόμενα…»