Όλοι την έλεγαν τρελή επειδή ήθελε να μετακομίσει σε κοντέινερ. Όταν όμως είδαν το εσωτερικό του; Έσκασαν απ’τη ζήλια τους!

Όταν είπαν στην Lulu ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι της, μία από τις φίλες της πρότεινε να παρατήσει το διαμέρισμα της και να μείνει έξω στην άγρια φύση. Αρχικά η Lulu ανησύχησε για την επίδραση που θα είχε ο τρόπος ζωής σε ένα μικροσκοπικό σπίτι στην κόρη της.

Αλλά οι ανησυχίες της εξαφανίστηκαν όταν ξεκίνησε την κατασκευή του σπιτιού. Ανακαίνισε ένα κοντέινερ και ένα ρυμουλκό και τα μετέτρεψε σε ένα μικροσκοπικό σπίτι με όλα όσα χρειάζονταν. Το πιο τρελό είναι ότι ξόδεψε περίπου 4.000 δολάρια για όλα!

Η Lulu μίλησε σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο για την στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ένα σύγχρονο σπίτι δεν σήμαινε ευτυχία για την κόρη της. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η αγάπη.

«Σε κάποια φάση γέμιζα ένα κουτί με ροζ παιχνίδια και σκεφτόμουν, “Από πότε πρέπει να έχεις ροζ δωμάτιο, με ροζ κουρτίνες και ροζ παιχνίδια, για να έχεις ευτυχισμένη παιδική ηλικία;”. Είναι ένα θέμα του πόσες ώρες έχουμε στην ζωή μας και πώς τις περνάμε.»

Σαν ανύπαντρη μητέρα που επέστρεψε στο σχολείο, μεγάλωνε την κόρη της, πλήρωνε νοίκι και δεν είχε αρκετό χρόνο για πλήρη απασχόληση, ένιωσε ότι το να μεταμορφώσει ένα κοντέινερ θα ήταν το καλύτερο για εκείνη. Της πήρε μόλις ένα μήνα για να φτιάξει παράθυρα και πόρτα, να βάλει μόνωση και να εγκαταστήσει μια απλή κουζίνα με εστία προπανίου και θερμοσίφωνα.

Μέσα στο μικροσκοπικό τους σπίτι, η Lulu με την κόρη της έβαλαν ένα κρεβάτι, έναν καναπέ, μια βιβλιοθήκη και ντουλάπια κουζίνας. Έφτιαξε το υπνοδωμάτιο τους στο πάνω μέρος μιας μεταχειρισμένης καρότσας ρυμουλκού.

Το καλύτερο είναι ότι χρησιμοποίησε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά. Οι πόρτες, τα παράθυρα, τα ντουλάπια, τα πατώματα, η μπανιέρα, η τουαλέτα και οι νιπτήρες που έβαλε είναι όλα μεταχειρισμένα. «Είναι χτισμένο σαν αποθήκη. Μια ωραία, αλλά μικρή αποθήκη με παράθυρα.»

Παρ’όλο που παραδέχεται ότι η κόρη της παραπονιέται που και που για μικροπράγματα, τις περισσότερες μέρες τις περνάνε μαζί παίζοντας έξω! Η Lulu λέει ότι χωρίς την αγωνία για το νοίκι, είναι πιο ενεργή σαν μητέρα και σκέφτεται την παιδική της ηλικία στην Αργεντινή.

Αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι για όλους, αλλά για την Lulu και την κόρη της είναι η μόνη ζωή που μπορούν να φανταστούν. Η Lulu αποτελεί απόδειξη ότι δεν χρειάζεται κανείς ένα μεγάλο σπίτι με πολλά πράγματα για να είναι ευτυχισμένος! Το μόνο που χρειάζεται είναι αγαπημένα άτομα, ένα μέρος για να ξεκουράζεται και πολύ χρόνο στον ήλιο!

Ρίξτε μια ματιά στο μικροσκοπικό σπίτι τους στο παρακάτω βίντεο:

Credit: lifeaspire.com

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση