Δύο Αδέρφια Έφτιαξαν Ξενοδοχείο Με Το Ωραιότερο Μπαλκόνι στο Ιόνιο

Δύο Αδέρφια Έφτιαξαν Ξενοδοχείο Με Το Ωραιότερο Μπαλκόνι στο Ιόνιο

Ξενοδοχείο: Το ωραιότερο μπαλκόνι του Ιονίου ανήκει δικαιωματικά στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στη Λευκάδα. Τα δύο αδέρφια πραγματοποίησαν το παιδικό όνειρο του πατέρα τους, τον βοήθησαν και μαζί δημιούργησαν στο κτήμα του παππού ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία στο Ιόνιο. Πρόκειται για το Ionian Horizon Villas (ionianhorizon.com), κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες, στη Λευκάδα.

Η γέννηση της ιδέας

Πριν από 60 χρόνια ένα νεαρό αγόρι έσκαβε στο κτήμα του παππού του βγάζοντας τεράστιες πέτρες ώστε να μπορέσει να φυτέψει αμπέλι. Κάθε φορά που κάθονταν να ξαποστάσει, κοίταζε στον ορίζοντα και σκέφτονταν ότι αυτό το μέρος ηρεμούσε την ψυχή του: “Κάποια μέρα εδώ κάτι σπουδαίο θα φτιάξω”.

Ο πατέρας του βλέποντας τον κόπο αλλά και το αποτέλεσμα του μόχθου του, του είπε «παιδί μου κάποια μέρα αυτό θα είναι δικό σου».

Τα χρόνια πέρασαν, το νεαρό αγόρι έφυγε μετανάστης και γύρισε μεγάλος πια αλλά με το ίδιο όνειρο. Το 2014 το όνειρο άρχισε να παίρνει μορφή με τη βοήθεια των παιδιών του, του Μενέλαου και της Έφης, και δυο χρόνια μετά το Ionian Horizon Villas (ionianhorizon.com), κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες, στη Λευκάδα, ήταν έτοιμο.

Ένας κρυμμένος παράδεισος μέσα σε μια καταπράσινη πλαγιά με θέα τη θάλασσα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως στα 2 πρώτα χρόνια λειτουργίας του έχει βραβευτεί από το booking.com

Το νεόκτιστο αυτό συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, συνδυάζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις με μια αρχιτεκτονική που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο και την επτανησιακή αισθητική.

Σχεδιάστηκε με απόλυτο σεβασμό προς την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ιονίων, συνδυάζοντας αρμονικά μοντέρνα στοιχεία. Κυριαρχεί το πάντρεμα φυσικής πέτρας και ξύλου.

Ο αρμός πέτρας στην ίδια απόχρωση με τον σοβά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς οι όγκοι των κτιρίων δένουν αρμονικά μεταξύ τους και τα φυσικά γήινα χρώματα ηρεμούν και ξεκουράζουν το μάτι.

Ο παραδοσιακός σοβάς κουρασάνι έρχεται να αντικαταστήσει την κλασσική μπογιά, προσφέροντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα και οικολογικά πλεονεκτήματα.

Η «πράσινη» αρχιτεκτονική

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο ενεργειακό αποτύπωμα των κατοικιών, εφαρμόζοντας πράσινες τακτικές που περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) ξύλινα κουφώματα με τους υψηλοτέρους δείκτες θερμομόνωσης. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές επιλέχτηκαν με γνώμονα την ενεργειακή απόδοση.

Οι χώροι διαθέτουν κομψή και φρέσκια διακόσμηση που επιμελήθηκαν οι ίδιοι. Κυριαρχούν minimal στοιχεία ενώ στο κέντρο των χώρων δεσπόζουν δρύινα τραπέζια. Αναζωογονητικές πινελιές όπως τα ιδιαίτερα φωτιστικά, οι καρέκλες, οι πίνακες, τα βάζα και άλλα ακόμα στοιχεία δίνουν έναν ανάλαφρο αέρα.

Η μοναδική θέα

Εκτός της πολυτελούς κατασκευή τους αυτό που κάνει τις Ionian Horizon Villas ξεχωριστές είναι η μοναδική τους θέα με την συναρπαστική θέα στο Ιόνιο και τα καθηλωτικά ηλιοβασιλέματα.

Κάθε κατοικία διαθέτει τη δική της infinity πισίνα, Jacuzzi και χτιστό barbeque. Μπορεί κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θέα είτε στις ξαπλώστρες είτε στις αιώρες είτε και στις κούνιες. Γύρω από τις Ionian Horizon Villas υπάρχουν πανέμορφοι ευωδιαστοί κήποι περιτριγυρισμένοι από πλούσιο πευκόδασος και ελαιόδεντρα.

Οι Ionian Horizon Villas πηγαίνουν την κλασσική τουριστική διαμονή ένα βήμα μπροστά, εξοπλισμένες με όλες τις μοντέρνες ανέσεις, σε ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον που θα αιχμαλωτίσει για πάντα την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Θα απολαύσει χαλαρά, ξένοιαστα απογεύματα στην ιδιωτική του πισίνα, καθώς ατενίζει τα απέραντα, βαθυγάλανα νερά του Ιονίου πελάγους όπου καθρεφτίζονται μαγευτικά ηλιοβασιλέματα.

Θα χαλαρώσει στην ηρεμία της πολυτελούς του βίλλας. Κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Ελλάδας και θα αφήσει το δροσερό αεράκι του μαΐστρου να ξυπνήσει όλες του τις αισθήσεις. Να αναζωογονήσει το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή του.

Αρκεί μόνο μια ματιά προς τον ορίζοντα για να αντιληφθεί την μαγευτική ομορφιά του περίγυρου του, Ionian Horizon Villas. Γιατί η ομορφιά γαληνεύει την ψυχή.

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση