Θεοφανία Παπαθωμά: Η καριέρα στην τηλεόραση, η γέννα στο σπίτι, η επιστροφή στα θρανία και η Πυθαγόρειος διατροφή

Θεοφανία Παπαθωμά: Με καταγωγή από τις Σέρρες, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου του 1972, πέρα από την υποκριτική είναι σεναριογράφος και συγγραφέας καθώς έχει γράψει αρκετά παιδικά βιβλία. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Κώστα Καζάκου και Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει δίπλωμα άσκησης δικηγορίας.

Θεοφανία Παπαθωμά: Τα πρώτα βήματα στην υποκριτική

Το ντεμπούτο της στην ηθοποιία και τη τηλεόραση το έκανε το 1998, ως πρωταγωνίστρια στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, “Άγγιγμα ψυχής” στον ΑΝΤ1, με συμπρωταγωνιστή τον Σταύρο Ζαλμά. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 2002, στη ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου “Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου”.

Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες, το “Φύγε Εσύ – Έλα Εσύ” που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2008 και την “Επέτειο”.

Έχει συγγράψει τέσσερα παιδικά βιβλία, “Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Μπιμπερό”, α) Η Σύλληψη, β) Η Κύηση, γ) Η Γέννηση, και το παιδικό μιούζικαλ “Ήρθαν τα Χριστούγεννα”. Έχει μεταφράσει τέσσερα θεατρικά έργα, ενώ έχει σκηνοθετήσει και το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον, “Ο Τελευταίος Εραστής”.

Έχει λάβει δύο βραβεία ως ηθοποιός: αγαπημένης ηθοποιού για το “Άγγιγμα ψυχής” και καλύτερης ηθοποιού για το “Ακροβατώντας”.

Φέτος την βλέπουμε στο “Μαύρο Ρόδο”, στην νέα σειρά του MEGA.

Θεοφανία Παπαθωμά: Προσωπική ζωή

Το 2006 παντρεύτηκε με τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα, με τον οποίο την ίδια χρονιά απέκτησε έναν γιό, τον Αχιλλέα. Ο γάμος τους κράτησε μέχρι το 2012, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2013. Από τότε είναι ζευγάρι με τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Αγάπη (γενν. 2015) και την Αθηνά (γενν. 2017).

Θεοφανία Παπαθωμά: Ο ρόλος της στις Άγριες Μέλισσες και η σκηνή που άλλαξε

Στο “The 2night Show” είχε μιλήσει η Θεοφανία Παπαθωμά, που την είδαμε να πρωταγωνιστεί πέρσυ στις Άγριες Μέλισσες. 
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την «Βιολέτα», τον ρόλο που υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε πως ζήτησε από τη σεναριογράφο να αλλάξει τη σκηνή του “εξευτελισμού” της, προκειμένου να γίνει πιο δραματική.

«Με πήραν τηλέφωνο το Μάιο, ήταν η Μιράντα, η casting director και μου είπε ότι θέλουν να με δουν για ένα ρόλο σε ένα σίριαλ. Με κάλεσαν για να μου πουν ότι έχουν αυτό το ρόλο και με θέλουν. Εγώ, βέβαια, δεν είμαι αντίθετη στο κάστινγκ. Στις Άγριες Μέλισσες δεν αισθάνθηκα ότι πέρασα από κάστινγκ, μου είπαν ότι έχουν αυτό το ρόλο και μετά συζήτησα για χρήματα κλπ… Άλλαξα μόνη μου τα μαλλιά μου για το ρόλο γιατί φαντάστηκα τη Βιολέτα με σκούρα μαλλιά.

Τον “εξευτελισμό” της Βιολέτας ο Κωνσταντής το βλέπει σαν παιχνίδι, δεν έχει τόσο πολύ μεγάλη κακία μέσα του, απλά θέλει να κάνει το κομμάτι του. Τον παρακαλάω να μου τα δώσει, αυτός φεύγει κι εγώ μένω εκεί μόνη, αβοήθητη, απελπισμένη και εξευτελισμένη. Είναι σοκαριστικό γιατί αυτή η γυναίκα είναι μια γυναίκα μόνη και απροστάτευτη. Είναι μόνη σε ένα ξένο χωριό, ο άντρας της την εγκατέλειψε για μία άλλη, την έχει ακυρώσει σαν γυναίκα. Ο Κωνσταντής δεν είσαι σοβαρό πρόσωπο, αλλά είναι ένα σύμβολο στη ζωή της, ένας άντρας», είπε αρχικά η Θεοφανία Παπαθωμά για τις Άγριες Μέλισσες.

«Ο Γιάννης Κουκουράκης δεν ήθελε καθόλου να γυρίσει τη σκηνή και μου ζητούσε 100 φορές συγγνώμη γι’ αυτό που θα κάνει, είναι τόσο γλυκός και καλό παιδί. Πήρα τη Μελίνα, τη σεναριογράφο, και συζήτησα τη σκηνή και ζήτησα να γίνει ακόμα πιο δραματική. Την έκανε πιο δραματική, βάζοντας αυτή την πάλη ανάμεσα στη Βιολέτα και τον Κωνσταντή.

Στην αρχή κοιμόμουν και ξυπνούσα κι έβλεπα ότι έλειπαν τα ρούχα μου, ενώ τώρα παλεύω με τον Κωνσταντή και μου λέει ευθέως ότι έχει να πει. Το ζήτησα εγώ γιατί αυτή η σκηνή πρέπει να είναι πάρα πολύ δραματική και να δείξει όλη τη μοναξιά και την απελπισία αυτής της γυναίκας», είπε η Θεοφανία Παπαθωμά για τις Άγριες Μέλισσες.

Θεοφανία Παπαθωμά: Ποιά είναι η διάσημη διατροφή που ακολουθεί

Η αγαπημένη ηθοποιός που έχει κάνει και τρεις γέννες διαθέτει κορμί 20αρας και ο τρόπος είναι απλός: Η διατροφή της περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, και ελάχιστα γαλακτοκομικά.

Η Πυθαγόρειος διατροφή βασίζεται στις διατροφικές συνήθειες του Πυθαγόρα ο οποίος πίστευε πως η κατανάλωση κρέατος επηρεάζει τη ροή και την ισορροπία των σωματικών υγρών κατά συνέπεια και τη συνολική υγεία του ανθρώπου, άρα δεν συμπεριλαμβανόταν στο μοντέλο της διατροφής του. Αν αναρωτιέστε κατά πόσο έτρωγε ψάρια φαίνεται πως έτρωγε σε σπάνιες περιπτώσεις.

Θεοφανία Παπαθωμά: Η γέννα μέσα στο σπίτι

Το τρίτο της παιδί γέννησε η Θεοφανία Παπαθωμά, το δεύτερο παιδί της με τον Γρηγόρη Πετράκο, αλλά αυτή τη φορά τα έκανε όλα διαφορετικά.Δεν πήγε σε μαιευτήριο αλλά γέννησε μέσα στο σπίτι της με μαία στις 16 Σεπτεμβρίου.

«Γέννησα με άνεση στο σπίτι σαν τον παλιό καλό καιρό! Είμαστε όλοι χαρούμενοι και υγιείς».

Η ηθοποιός αποκάλυψε πως τις τελευταίες μέρες πριν τη γέννα ήταν αρκετά πιεσμένη αφού έπρεπε να προετοιμαστεί για μια συγκεκριμένη μέθοδο τοκετού στο σπίτι, την οποία τόσο εκείνη όσο και ο Γρηγόρης Πετράκος μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισαν να δοκιμάσουν.

Πρόκειται για μια μέθοδο που δεν προκαλεί άγχος στη μητέρα και στο παιδί κατά τη διάρκεια της γέννας.

Θεοφανία Παπαθωμά: Η αντίδραση της για την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Η Θεοφανία Παπαθωμά έκανε δηλώσεις στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών. Η γνωστή ηθοποιός βρέθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης Dogville στο θέατρο «Νέος Ακάδημος», όπου ρωτήθηκε για την εκμετάλλευση στον χώρο εργασίας.

«Η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ένα διαχρονικό θέμα, επίκαιρο πάντα» δήλωσε η Θεοφανία Παπαθωμά και πρόσθεσε: «Δεν έχω επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να με εκμεταλλευτεί. Βάζω πάντα τα όριά μου, γιατί δεν γίνεται διαφορετικά».

Ωστόσο, σε επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με μία πρόσφατη δήλωση της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου, η ηθοποιός απέφυγε να απαντήσει και μάλιστα αποχώρησε από το σημείο των δηλώσεων. «Δεν σχολιάζω τι λέει ο ένας κι ο άλλος. Φτάνει, ευχαριστώ» είπε η Θεοφανία Παπαθωμά εμφανώς ενοχλημένη.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του