Πόπη Λάζου: Η ξανθιά ζωντοχήρα του σινεμά, η αρρώστια, οι συνεντεύξεις που απέφευγε και η εντυπωσιακή εικόνα της σήμερα

Πόπη Λάζου: Γεννήθηκε το 1937 στα Καλάβρυτα, ενώ ακολούθησε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε 25 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, εκ των οποίων οι 4 ήταν με την υπογραφή του Φίνου. Αν και σύντομη η συνεργασία με την θρυλική εταιρεία, άφησε εποχή αφού μέσα από αυτήν γυρίστηκαν ξεκαρδιστικές ταινίες.

Η πανέμορφη ηθοποιός, Πόπη Λάζου, ήταν η γοητευτική και μοιραία ζωντοχήρα του ελληνικού σινεμά. Συνήθως έπαιζε δεύτερους ρόλους όμως ήταν από τις ηθοποιούς που έκανε αισθητή την παρουσία της στις ταινίες που συμμετείχε.

Πόπη Λάζου: H πορεία της στον κινηματογράφο

Οι υπόλοιπες ταινίες που έπαιξε ήταν «Τα κίτρινα γάντια», «Ζητείται ψεύτης» και «Η κυρία του κυρίου».
Συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα της εποχής. Ανήκε για μεγάλο διάστημα στον θίασο «Βασιλειάδου-Αυλωνίτη», αλλά υποδύθηκε και την ξαδέρφη του Κωνσταντάρα στην ταινία «ο γεροντοκόρος», που είχε βαλθεί να τον παντρέψει με κάθε τρόπο, βάζοντας στη ζωή του την καλή της φίλη Μάρω Κοντού, με σκοπό να τον σαγηνεύσει.

Ήταν επίσης ο «γλυκός γερμάς» του Νίκου Σταυρίδη, στην ταινία «Τρίτη και 13». Σημαντικό ήταν και το πέρασμα της από το θεατρικό σανίδι.

Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το Εθνικό θέατρο, ενώ στην τηλεόραση συμμετείχε στο «Θέατρο της Δευτέρας» και συγκεκριμένα στις παραστάσεις «Το σταυροδρόμι» και το «Ταγκό».
Το 2006, ο δήμος Αθηναίων την τίμησε με το «Μετάλλιο της Πόλης», για την συμβολή της στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός». Η ταινία κρίθηκε ακατάλληλη την εποχή εκείνη. Η συζυγική απιστία θεωρήθηκε ότι πρόσβαλλε τα χρηστά ήθη του 1961.

Πόπη Λάζου: Πως είναι σήμερα η ηθοποιός

Από το 1984 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στο θεατρικό σανίδι, ενώ δεν ασχολήθηκε ποτέ και με καμία τηλεοπτική παραγωγή. Έβαλε απότομα τέλος στην καριέρα της εξαιτίας της βαριάς ασθένειας του συζύγου της, όπως έχει η ίδια δηλώσει. Δεν εξαφανίστηκε μόνο από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και από τα φώτα της δημοσιότητας, με συνειδητή επιλογή. Έκτοτε έχει δώσει μόνο μία συνέντευξη, αλλά όπως είπε σε αυτήν, παρά την πάροδο τόσων ετών, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που την αναγνωρίζουν στο δρόμο και τη χαιρετούν.

Σήμερα στα 84 χρόνια της, μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα, παραμένει κοκέτα έχοντας κοντά της πιστούς φίλους και μένει στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να θέλει να αναπολεί τα παλιά!

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του