Στέφανος Ληναίος: Το πραγματικό όνομα, οι σπουδές, ο γάμος με συμπρωταγωνίστρια και η εικόνα του σήμερα

Στέφανος Ληναίος: Το πραγματικό του όνομα είναι Διονύσης Μυτιληναίος και γεννήθηκε στη Μεσσήνη της Μεσσηνίας.  Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και θεατρικός επιχειρηματίας, ενώ ασχολήθηκε και με την πολιτική σκηνή της χώρας μας πολύ ενεργά. Κόρη του είναι η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, διευθύντρια του Δευτέρου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σύζυγός του η ηθοποιός Έλλη Φωτίου. Σήμερα ζει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Ιλίσια έχοντας ήδη αφήσει μια βαριά παρακαταθήκη στο χώρο της υποκριτικής για τους νεότερους.

Στέφανος Ληναίος: Οι θεατρικές σπουδές

Αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου Αθηνών και το 1969 από τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Royal Academy of Dramatic Art – RADA) του Λονδίνου. Κατά την περίοδο 1954-1967 συνεργάσθηκε με περισσότερους από 20 θιάσους σε 100 περίπου θεατρικά έργα, ενώ εμφανίστηκε σε 100 περίπου κινηματογραφικές ταινίες, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και στην τηλεόραση. Από το 1970 σκηνοθέτησε αλλά και πήρε μέρος σε περίπου 50 θεατρικά έργα, καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Στέφανος Ληναίος: Ο γάμος με την γνωστή ηθοποιό σε μικρή ηλικία

Μαζί με τη γυναίκα του επίσης ηθοποιό Έλλη Φωτίου γνωρίστηκαν το 1957 αλλά έχουν κλείσει 53 χρόνια γάμου και όλα αυτά τα χρόνια δεν χώρισαν ούτε στιγμή! Και επαγγελματικά έκαναν μαζί πολλές δουλειές αλλά στην προσωπική της ζωή είναι πραγματικά αχώριστοι μια ζωή.

Aπό τα πιο αγαπητά ζευγάρια του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου με ταλέντο και χαμηλούς τόνους στην προσωπική τους ζωή.

Μάλιστα, ο έρωτάς τους οδηγήθηκε σε γάμο, το 1963.

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου πρωταγωνιστούσαν σε ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ παρ’ όλο που ο Στέφανος Ληναίος είναι 91 και η Έλλη Φωτίου 81 ετών, φαίνονται και οι δύο αρκετά νεότεροι.

Επίσης, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το «παρών» και στο θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί ζουν ήρεμα ενώ ποτέ δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τους ίδιους.

Στέφανος Ληναίος: Η ίδρυση του θιάσου “Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο”

Το “Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο” ήταν ένα από τα μεγάλα οράματά του και έγινε πραγματικότητα. Έγραψε διηγήματα όπως “Μερικοί θάνατοι” και πολλές μελέτες μεταξύ των οποίων “Σύγχρονο θέατρο” και “TV μέσο Παιδείας” που λήφθηκε υπ΄ όψη στη καθιέρωση της “εκπαιδευτικής τηλεόρασης” της ΕΡΤ. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών (1966-1967) και είναι σύμβουλος της Π.Ε.Ε.Θ. από το 1975 και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου από το 1977. Είναι επίσης μέλος του Σωματείου Βρετανών Ηθοποιών.

Ο Στέφανος Ληναίος ζει μια ήσυχη ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με την γυναίκα του με την οποία είναι αχώριστοι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του