Σοφία Ρούμπου: Η αψεγάδιαστη ομορφιά, οι σπουδαίες συνεργασίες, η σοβαρή ασθένεια και ο θάνατος

Σοφία Ρούμπου:Η όμορφη μελαχρινή ηθοποιός, που τραβούσε τα βλέμματα γύρω της, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και χορό στη Σχολή Σόνιας Μοριάνοβα. Πρωτοεμφανίστηκε το 1965, ως μαθήτρια ακόμα της δραματικής σχολής, στην “Ελληνική Σκηνή” της Άννας Συνοδινού, στις “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη και την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή.

Σοφία Ρούμπου: Η καριέρα στην υποκριτική

Το 1969, συνεργάστηκε με τον Φαίδων Γεωργίτση, στο έργο του Ρίτσαρντ Νας “Ο Βροχοποιός”. Ακολούθησαν συμμετοχές της στον θίασο Κ. Βουτσά – Ν. Ρίζου – Γ. Βογιατζή, στο έργο των Γιαλαμά – Πρετεντέρη “Πετάει – Πετάει” και τον θίασο Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ, στα έργα “Αυτό που Ξέρει Κάθε Γυναίκα” και “Ναταλί”. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με την Α. Βαλάκου (“Η Κοιμωμένη και ο Χαλεπάς”) και τους Β. Διαμαντόπουλο – Γ. Μιχαλακόπουλο (“Ω, τι Κόσμος, Μπαμπά”), την περίοδο 1972-1973.

Διέκοψε τις εμφανίσεις της λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων και εμφανίστηκε πάλι στη σκηνή, δίπλα στον Κ. Καρρά, τη σεζόν 1978-1979 (“Θυμήσου τον Σεπτέμβρη”). Ακολούθησε συνεργασία της με τους Τ. Καρέζη – Κ. Καζάκο (“Οι Θεατρίνοι”, “Η Αγριόγατα”), συμμετοχή της στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη “Σόδομα και Γόμορρα”, που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο το 1983 και συνεργασία της με τον Χ. Τσάγκα στο “Η Αθήνα στο Παλκοσένικο (150 Χρόνια Θεάτρου στην Αθήνα)”, μια σύνθεση έργων από τον Κ. Γεωργουσόπουλο.

Σοφία Ρούμπου: Η πορεία στην τηλεόραση

Πρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές: “Θωμάς επί… Κολωνώ”, σε σκηνοθεσία Δ. Νικολαΐδη (1977), δίπλα στους αξέχαστους Έλενα Ναθαναήλ – Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Νίκο Παπαναστασίου, “Οι Πάνθεοι” (1977-79), διασκευή του μυθιστορήματος του Τάσου Αθανασιάδη, σε σκηνοθεσία Β. Γεωργιάδη, “Οι Πρωταγωνιστές” (1981), δίπλα στον αξέχαστο Ανδρέα Μπάρκουλη και τις Μαίρη Χρονοπούλου – Μιμή Ντενίση, “Οι Συνυπάρχοντες” (1985), του Πάνου Κοκκινόπουλου. Επρόκειτο για διασκευή του μυθιστορήματος του Α. Νικολαΐδη.Ακόμα, ήταν αφηγήτρια στη σειρά ντοκιμαντέρ “Το Χρονικό της Εθνικής Αντίστασης” (1985).

Πρωταγωνίστησε επίσης σε μια σειρά από έργα που “παίχτηκαν” στο τηλεοπτικό “Θέατρο της Δευτέρας”: “Τι Είναι ο Ζαμόρ”, “Τιμόνι στον Έρωτα”, “Η Κληρονομιά της Θάλασσας”, “Να Ντύσουμε τους Γυμνούς”, “Το Πριμ” (γνωστό και με τον τίτλο “Τα Πρακτικά Μιας Συνεδρίασης”).
Στον κινηματογράφο, πρωτοεμφανίστηκε το 1969, στην ταινία του Γ. Δαλιανίδη “Γυμνοί στο Δρόμο”. Την ίδια χρονιά, βραβεύθηκε (Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και επίσης Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου Αθηνών) για την ερμηνεία της στην ταινία του Πέτρου Λύκα “Το Κορίτσι του “17””, ενώ πρωταγωνίστησε ακόμα στις ταινίες: “Το Στραβόξυλο” και “Πανικός”. Το 1970, πρωταγωνίστησε στις ταινίες: “Αγάπησα Μια Άγνωστη” και “Ένα Αστείο Κορίτσι”. Ακολούθησαν: “Η Μεσόγειος Φλέγεται” (1972), “Το Αγκίστρι” (1976), “Παραγγελιά” (1980) και “Ηλεκτρικός Άγγελος” (1981). Διέκοψε πρόωρα τη σταδιοδρομία της.

Σοφία Ρούμπου: Προσωπική ζωή

Από τον γάμο της με τον παραγωγό ταινιών – σίριαλ και οπερατέρ Νίκο Καβουκίδη, απέκτησε μια κόρη, την επίσης ηθοποιό, Μαρία Καβουκίδου (“Ουζερί Τσιτσάνης” κ.ά.).

Σοφία Ρούμπου: To τέλος της

Πέθανε ξημερώματα 1/10/ 2016, στο νοσοκομείο σε ηλικία 69 ετών όπου νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κηδεύτηκε στο “Α’ Νεκροταφείο Αθηνών” στις 3 Οκτωβρίου 2016

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του