Σόφη Ζαννίνου: Ο λόγος που μεγάλωσε σαν αγόρι, οι πλαστικές, η αποβολή σε παράσταση και η επιθυμία της για όταν πεθάνει

Σόφη Ζαννίνου: Η ηθοποιός Σοφία Παπαδοπούλου ή κατα κόσμον Σοφία Ζαννίνου, γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1951 στη Θεσσαλονίκη και είναι κόρη γνωστού ηθοποιού Ζαννίνο και πρώην σύζυγος του Νίκου Τζαβάρα. Την απολαμβάνουμε και πάλι στην τηλεόραση και μας έχει χαρίσει στιγμές γέλιου και διασκέδασης με την ενέργεια και το ταλέντο της.

Πρώτη φορά που ην είδαμε στον κινηματογράφο ήταν το  1963 στην ταινία “Θεέ μου, δως μου το φως μου” και στην τηλεόραση στη σειρά “Στησιχόρου 73” που προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ. Από τότε έχει συμμετάσχει σε δεκάδες δουλειές ως ηθοποιός αλλά και τραγουδίστρια. Κάτι διαφορετικό που δοκίμασε ήταν το “Your Face Sounds Familiar” (4ος κύκλος) που έκανε την καθηγήτρια υποκριτικής των διαγωνιζομένων.

Σοφία Ζαννίνου: Η καριέρα στην υποκριτική

Έχει πάρει μέρος, σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές, στο θέατρο, στο σινεμά αλλά και στην τηλεόραση, έχει παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου. Οι παραγωγές που έχει πάρει μέρος είναι οι εξής:“Τύφλα να’ χει ο Μάρλον Μπράντο” (1963), “Φως νερό τηλέφωνο…οικόπεδα με δόσεις” (1966), “Σήκω χόρεψε συρτάκι” (1967), “Ένας ιππότης με τσαρούχια”, “Κίτσος μίνι και σουβλάκι”, “Ο ναύτης του Αιγαίου” (1968), “Η Σμυρνιά”, Θου – Βου φαλακρός πράκτωρ. Επιχείρησις: Γης Μαδιάμ (1969)

“Αριστοτέλης ο επιπόλαιος”, “2 τρελοί και ο ατσίδας” (1970), “Δυο έξυπνα κορόιδα” (1971), “Το ψώνιο” (1983), “Ο ιππότης της λακκούβας” (1985), “Ο καπετάνιος και η χορεύτρια” (1989), “Θηλυκή εταιρεία” (1999), “Πάμπτωχοι Α.Ε.” (2000).

“Η Λίζα και όλοι οι άλλοι” (2003), “Κάτω από το μακιγιάζ σου” (2008), “Πεθαίνω για σένα!”, “Σούλα Έλα Ξανά” (2009), “Νορβηγία”, “Μαριονέτες” (2015).

Σόφη Ζαννίνου: «Ο πατέρας μου όταν γεννήθηκα στεναχωρήθηκε που ήμουν κορίτσι και με μεγάλωσε σαν αγόρι»

Σε μια αναφορά της για τους γονείς της, είχε αποκαλύψει πως και η μητέρα της ασχολούνταν με την υποκριτική.

«Η μητέρα μου Τζένη Ζαννίνου ήταν θεατρική ηθοποιός αλλά την καπέλωσε ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες», είπε αρχικά ενώ για την συμπεριφορά του αείμνηστου Ζαννίνου ως πατέρας δήλωσε πως «ήταν συγχρόνως πολύ σκληρός αλλά και πολύ γλυκός. Όταν γεννήθηκα στεναχωρήθηκε που ήμουν κορίτσι και με μεγάλωσε σαν αγόρι.»

Σόφη Ζαννίνου: Το πρόβλημα υγείας που πέρασε στην πανδημία

Έπειτα η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα για το «νόημα της ζωής».

«Όσοι νομίζουν ότι είναι κάτι ας καταλάβουν ότι ένας κορωνοϊός σε τελειώνει μέσα σε 5 ημέρες. Εγώ πριν από 2 χρόνια έπαθα κάτι που ακόμα δεν ξέρω τι ήταν – μου πέρασε ότι μπορεί να ήταν κορωνοϊός αλλά δεν ήταν – και πήγα να πεθάνω. Φώναξα την κόρη μου να ξέρει σε ποιον συμβολαιογράφο έχω πάει. Εγώ όμως ήξερα το μυστικό, δεν είσαι τίποτα. Είναι στο χέρι σου να χαρείς τη ζωή, ή να πολυαγχωθείς και να μην παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σόφη Ζαννίνου: Η εντολή που έχει δώσει για όταν φύγει από την ζωή

Ιδιαίτερα απολαυστικές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε η Σόφη Ζαννίνου στη στήλη «Τι ψυχή(δου) θα παραδώσεις» στην εκπομπή «Breakfast@star».

Αρχικά, η ηθοποιός ανέφερε: «Η κηδεία μου θα είναι καταπληκτική. Είμαι 72 ετών και σκοπεύω να πεθάνω στα 138. Έχω δώσει εντολή στην κόρη μου να με θάψει με μαγιό, με μπικίνι. Αν θέλουν αν έρθουν όλοι με μαγιό, δεν έχω καμία αντίρρηση. Το κόνσεπτ της κηδείας μου θα είναι παραλία και θέλω να μου τραγουδούν το “Τράβα μπρος”».

Και πρόσθεσε η Σόφη Ζαννίνου: «Στην κηδεία μου θα ήθελα να σηκωθώ από την κάσα και να τραγουδήσω το “Έχω στενάχωρη καρδιά”. Θα αργήσει η συντέλεια του κόσμου. Φάτε, πιείτε και ό,τι αρπάξει…».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του