Ο θρυλικός Μπίλιας: Η ζωή στην Αμερική, η εξαφάνιση και το πρόβλημα υγείας του Στηβ Ντούζου

Ο Στηβ Ντούζος έχει μείνει στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου από τον ρόλο του του «Μπίλια» στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», ακολουθώντας μια σπουδαία καριέρα ειδικά στη δεκαετία του 1980.

Λίγα λόγια για εκείνον

Ο ίδιος είναι γιος του Ανδρέα Ντούζου, που είχε παίξει στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», και αδερφός της Τέτας Ντούζου, επίσης ηθοποιού. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου 1959. Η μητέρα του, Αναστασία Ντούζου, ήταν γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.

Το 1963 βρέθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, ακολουθώντας τον πατέρα του, που ζούσε κι εργαζόταν κατά διαστήματα εκεί, ενώ από το 1967 ως το 1980 η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί μόνιμα στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Έχοντας ζήσει με την οικογένειά του αρκετά χρόνια στην Αμερική, εργαζόμενος ως ζαχαροπλάστης, επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1980 με αφορμή μια κινηματογραφική πρόταση που δέχτηκε.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κυρίως στο νεανικό κοινό της εποχής, με συμμετοχή σε δεκάδες ταινίες (κινηματογραφικές και βίντεο).

Κατά τη δεκαετία του ’90 αποσύρθηκε από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ επέστρεψε τον χειμώνα του 2010 για να συμμετάσχει στην δημιουργία του ριμέικ της ταινίας Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, το οποίο βγήκε στις αίθουσες το 2011.






Το πρόβλημα υγείας του

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του πρόσφατα αποκάλυψε πως είναι πολύ ευτυχισμένος γιατί έχει… 50 παιδιά, αναφερόμενος στον παιδικό σταθμό που διατηρεί.

Είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα έχω έναν παιδικό σταθμό. Μου λένε, πόσα παιδιά έχεις; Λέω 50! Για μένα είναι ένα χαπάκι ευτυχίας και ηρεμίας».

Συνέχισε, λέγοντας πως η ενασχόλησή του αυτή οφείλεται στην κόρη του την Άρτεμη, η οποία πέρασε δύσκολα σχολικά χρόνια καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα δυσλεξίας, ανάγνωσης και συγκέντρωσης. Σημειώνεται πως η Άρτεμις σήμερα σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας.

Για το πρόβλημα υγείας του, είχε πει: «Έχω πάθει τέσσερα εμφράγματα. Το χειρότερο ήταν το 2011 που έπεσα σε κώμα πάνω σε μια επέμβαση καρδιάς… Πέθανα! Δεν το βάζω όμως κάτω, μέσα μου πιστεύω ότι δεν έχω τίποτα και έτσι λειτουργώ… Και ‘γω και όλη μου η οικογένεια πιστεύουμε πάρα πολύ στον Θεό. Η τελευταία μου σκέψη καθώς έσβηνα ήταν ‘‘Παναγία μου σώσε με’’. Μέχρι τότε δεν το είχα πει ξανά. Όταν ξύπνησα μετά από τρεις μέρες στην εντατική, αισθάνθηκα ένα σφίξιμο στο στήθος σαν να μου είπε πως μου δίνει άλλη μια ευκαιρία», είχε εξομολογηθεί.

Σε άλλη περίπτωση, εξομολογήθηκε ότι ο γιος του δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση μέσω social media: «Μέσα από το Facebook του είχε κάνει κάτι ένας ανώμαλος και με ειδοποίησε πως τον ρωτούσε κάτι περίεργα. Πήγα και μίλησα εγώ αντί του γιου μου να δω τι θέλει. Βρήκα το προφίλ του καθώς μιλούσαμε, το δημοσίευσα στα δικά μου social media και μετά κρύφτηκε».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του