Ο Mark Zuckerberg Αγόρασε Ακόμα 445 Χιλιάδες Τετραγωνικά Οικόπεδο Στη Χαβάη

Ο Mark Zuckerberg Αγόρασε Ακόμα 445 Χιλιάδες Τετραγωνικά Οικόπεδο Στη Χαβάη

Mark Zuckerberg: Ο ιδρυτής του Facebook κατείχε ήδη 6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης στο νησί της Χαβάης και έκανε ένα…χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό του.

Ο Mark Zuckerberg, ιδρυτής και επικεφαλής του Meta (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, Oculus) φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό του και έτσι αγόρασε ακόμα 445 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στη Χαβάη. Για τη γιγαντιαία αυτή έκταση ξόδεψε 17 εκατομμύρια δολάρια, όπως μεταφέρει το The Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γιγαντιαία έκταση που αγόρασε ο Zuckerberg και η γυναίκα του περιλαμβάνει και τη δεξαμενή Ka Loko, η οποία μετρά έναν αιώνα ιστορίας και μάλιστα το 2006 έσπασε, απελευθερώνοντας 400 εκατομμύρια γαλόνια νερού και σκοτώνοντας επτά ανθρώπους. Έτσι, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπο του ζεύγους, η εν λόγω δεξαμενή θα επισκευαστεί από τους Zuckerbergs, καθώς θεωρείται μέχρι και σήμερα υψηλού κινδύνου.

Για την ιστορία, ο Zuckerberg είναι ένας από τους μεγαλύτερους γαιοκτήμονες της περιοχής, όταν το 2014 έκανε την αρχή με μια αγορά-μαμούθ 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το σερί συνεχίστηκε με μια ακόμη γιγαντιαία εξαγορά 53 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, η οποία περιλάμβανε μέχρι και μια δημόσια παραλία. Κάπως έτσι, ο Zuckerberg είχε ήδη στην κατοχή του 6 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα γης στο νησί, πριν το νεότερο απόκτημά του.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως η τεράστια περιουσία του Zuckerberg στη Χαβάη είχε αποτελέσει αφορμή σφοδρής κριτικής στο παρελθόν. Για την ιστορία, το 2016, ο Zuckerberg εξόργισε τους ντόπιους, όταν έχτισε έναν γιγαντιαίο πέτρινο τοίχο 2 μέτρων γύρω από την ιδιοκτησία του, ο οποίος εμπόδιζε την εύκολη πρόσβαση στην παραλία Pila’a, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον θόρυβο των αυτοκινητοδρόμων και των περαστικών.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του