Μαρία Μπονέλου: Η γλυκιά “ζηλιάρα” του κινηματογράφου, ο έρωτας με το Σωτήρη Μουστάκα και ο θάνατός της λίγο μετά από εκείνον

Μαρία Μπονέλου: Mέσα από την οθόνη του κινηματογράφου, την γνωρίσαμε να υποδύεται πάντα μια ζηλιάρα σε κάθε της ρόλο. Αυτό θα λέγαμε ήταν το στοιχείο της όπου υποδυόταν και πολύ καλά. Η Μαρία Μπονέλου Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 1962, στο έργο «Βασιλεύς Ροδολίνος» του Ι.Α Τρωίλου με το Εθνικό Θέατρο.

Μαρία Μπονέλου: H καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο

Έπαιξε δίπλα από τα μεγαλύτερα ονόματα, τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου, για παράδειγμα Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Λάμπρου Κωνσταντάρα, Στέφανου Ληναίου, Σμαρούλας Γιούλη, Κώστα Βουτσά, Γιώργου Κωνσταντίνου, Ζωής Λάσκαρη κ.α., σε έργα πρόζας που τα περισσότερα έγιναν επιτυχίες. Ωστόσο, καθιερώθηκε στην επιθεώρηση, ιδιαίτερα μάλιστα σε παραστάσεις, που μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα, σκόρπισαν άφθονο γέλιο.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε αρκετές ταινίες με τους ρόλους της να ξεχωρίζουν. Εμφανίστηκε στην ξεκαρδιστική κωμωδία «Η Βίλα των οργίων» το 1964, αλλά και στην ταινία με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα «Κάτι κουρασμένα παλικάρια». Η Μαρία Μπονέλου υποδυόταν επίσης την αυθάδη Μπέτι, την ερωμένη του αφεντικού της Ρένας Βλαχοπούλου στην κωμωδία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι».

Με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία της το 1963 και μέχρι το 1971 έπαιξε σε επτά ταινίες με πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της στις: «Ένας Ιππότης για τη Βασούλα», «Αμόκ» και άλλες. Στο αφιέρωμα της θρυλικής εταιρείας μπορείτε να δείτε ακόμη στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της στην ταινία «Η ωραία του κουρέα» με πρωταγωνιστές τη Μάρθα Καραγιάννη και τον Γιάννη Γκιωνάκη.

Μαρία Μπονέλου: O έρωτας με τον Σωτήρη Μουστάκα και ο θάνατος 3 μήνες μετά τον δικό του

Μαζί με τον μεγάλο της έρωτα, τον διάσημο ηθοποιό Σωτήρη Μουστάκα, ήταν ζευγάρι στη ζωή για 40 χρόνια και απέκτησαν μία κόρη, την αγαπημένη τους Αλεξία. Το 2000, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, καθώς διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις. Τελικά έζησε με τον αγαπημένο της μέχρι που τους χώρισε ο θάνατός του.

Εκείνο το χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στην επιθεώρηση «Μιλένιουμ 2000» στο θέατρο Περοκέ, ξεκίνησαν προβλήματα χρόνιας ασθένειας, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις επαγγελματικές της εμφανίσεις.

«Η μητέρα μου ήταν πολλά χρόνια άρρωστη (Αλτσχάιμερ) και το περίμενα, το είχα συνειδητοποιήσει», έλεγε τοτε η κόρη της και κόρη του Σωτήρη Μουστάκα, Αλεξία Μουστάκα.
Τον Αύγουστο του 2007, μόλις τρεις μήνες μετά το χαμό του αγαπημένου της Σωτήρη Μουστάκα, έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε με δημοσία δαπάνη στο Χαλάνδρι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του