Κατερίνα Διδασκάλου: Ο ρόλος της μοναχής, ο άστεγος που φιλοξενεί και ο έρωτας που την έχει αλλάξει

Κατερίνα Διδασκάλου: Η αγαπημένη ηθοποιός, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου 1960. Ήρθε σαν δώρο Χριστουγεννιάτικο για την οικογένεια της.  Μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ακολουθώντας τον πατέρας της, ο οποίος υπήρξε ανώτερος δικαστικός. Μετά το λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στην Φιλοσοφική Αθηνών αλλά και στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από όπου αποφοίτησε αριστούχος. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση πήγε στην Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Columbia στην υποκριτική κινηματογράφου, καθώς και στο Uta Hagen HB Studio στην υποκριτική θεάτρου.

Κατερίνα Διδασκάλου: Η καριέρα της στην τηλεόραση

Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση το έκανε το 1990 με την τηλεοπτική σειρά «Ο Κίτρινος Φάκελος» που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ την επόμενη χρονιά το 1991 πρωταγωνίστησε στην σειρά «Ο Φόβος» της ΕΤ2 και παράλληλα έκανε και το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία «Δυο ήλιοι στον ουρανό» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σταμπουλόπουλου.

Η ηθοποιός ήταν η πρωθιέρεια στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας το 1984 για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες και το 1988 για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ. Εκτός από τις «Άγριες Μέλισσες» , πέρσυ είχε και πρωταγωνιστικό της ρόλο, στην παράσταση «Η πόρνη από πάνω».

Κατερίνα Διδασκάλου: Οι γάμοι της ηθοποιού

Η Κατερίνα Διδασκάλου έμεινε στη Νέα Υόρκη για περίπου 10 χρόνια. Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον Γιώργος Βέη και απέκτησαν μαζί δυο κόρες. Στη συνέχεια γύρισε στην Ελλάδα, όπου έκανε έναν δεύτερο γάμο και απέκτησε έναν γιο. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει: «Με τον πρώτο μου άντρα έμεινα λιγότερο από δέκα χρόνια. Τον γνώρισα στη Νέα Υόρκη, ήταν διπλωμάτης και σπουδαίος ποιητής. Μαζί του απέκτησα τις δυο κόρες μου. Τον γιο μου τον έκανα σε πιο ώριμη ηλικία. Με άλλο μπαμπά. Ήμουν 35αρα. Υπάρχει κάτι στη ζωή μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξη της η ηθοποιός, η οποία έχει επιλέξει να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Κατερίνα Διδασκάλου: Ο άστεγος που φιλοξενέι σπίτι της

Σε δηλώσεις της η Κατερίνα Διδασκάλου είχε αποκαλύψει πως στο σπίτι της, στην Αθήνα φιλοξενεί έναν άστεγο κύριο.

«Έχω φτιάξει μια μικρή γωνίτσα σε έναν άστεγο και μένει ακόμα στο σπίτι μου. Τον είδα πριν από 7 χρόνια κάνοντας βόλτα στην Ακρόπολη. Ζούνε μέσα στο δάσος. Ο κύριος αυτός μου έκανε εντύπωση, γιατί φρόντιζε 4 σκυλιά και είχε πάντα κάτι να προσφέρει. Χρήματα δεν δεχόταν ποτέ. Μόνο φαγητό για εκείνον και τα σκυλιά του. Μας δίδαξε πολλά και εμένα και τα παιδιά μου», έχει πει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Διδασκάλου: Ο ρόλος της μοναχής στο “Μαύρο Ρόδο”

Καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη, ήταν η γνωστή ηθοποιός η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της μοναχής που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά του MEGA: «Το να παίζω τη μοναχή, για μένα που είμαι κοσμική, είναι υπέροχο γιατί μπαίνεις σε μια άλλη διαδικασία, σε έναν καινούργιο κόσμο. Βέβαια, με βοήθησαν πολύ οι μοναχές της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο. Το να γίνεις μοναχός δεν είναι αστείο, το ‘βαριά η καλογερική’ είναι απολύτως αληθινό. Μετά τη Μυρσίνη δε θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ήρθε σαν μεγάλο δώρο αυτός ο ρόλος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο MEGA που στηρίζει το θέατρο».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του