Οι φύλακες άγγελοί μας

Είναι κάποιοι άνθρωποι σαν δίχτυα, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το άλμα γιατί αν τυχόν πέσεις, θα σε πιάσουν. Μπορεί και να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους καθημερινά, δε μιλάτε καν συχνά, σε ώρα ανάγκης, όμως, θα σου αποδείξουν άλλη μια φορά ότι έχεις έναν φύλακα άγγελο, ότι υπάρχει μια ψυχή που πάντα σε σκέφτεται και θα κάνει ό,τι μπορεί για το καλό σου.

Δεν είναι απ΄ αυτούς που θα στο πουν, τα λόγια δεν είναι του στιλ τους, δεν τους αφορά άλλωστε η εύνοια που θα έχουν με το να ξέρεις πως είναι εκεί ­­-το μόνο που τους νοιάζει είναι να είσαι εσύ καλά, γι’ αυτό ίσως να τύχει να μη μάθεις ποτέ κάποια πράγματα που έχουν κάνει για σένα. Φροντίζουν πάντα να μαθαίνουν νέα σου κι ας μην είναι από σένα, καταλαβαίνεις, ώστε να μπορούν να επέμβουν εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κι αν τύχει να τους χρειάζεσαι; Μια καλή μέρα θα κτυπήσει το κινητό σου, θα σου πουν για μια φαεινή ιδέα που έχουν, η οποία συμφέρει ή ενδιαφέρει αυτούς κι όλως τυχαίως, συμφέρει κι εσένα. Σε άλλη περίπτωση, είναι απλά για να ρωτήσουν πού έχεις χαθεί, λες και χτυπάει κάποιος συναγερμός μέσα τους ότι κάτι δεν πάει καλά με σένα. Τι περίεργο που έρχονται να σου δώσουν κουράγιο και ελπίδα με τα λόγια, ή και μόνο με την ύπαρξή τους, ακριβώς όταν το χρειάζεσαι περισσότερο.

Πιστεύουν σε σένα, το εννοούν όταν λένε πως ό,τι θες μπορείς να το καταφέρεις κι η αλήθεια είναι ότι με αυτούς δίπλα σου μπορείς. Είσαι γι’ αυτούς κάτι ξεχωριστό, ένας άνθρωπος που θαυμάζουν και σέβονται, ένα άτομο που το νοιάζονται και θα το κάνουν για πάντα -και σου δίνει τόση δύναμη αυτό.

Κι αν τύχει να σε πειράξει κανείς, δε θα ‘θελες να είσαι στη θέση του φταίχτη! Πιο πολύ κι από σένα θα τα πάρουν σε περίπτωση που αδικήθηκες, ενώ δε θα διστάσουν να τα βάλουν με τον οποιονδήποτε σου έχει κάνει κακό.

Κι αν δεν έχουν πολλά, όσα έχουν θα στα έδιναν ευχαρίστως, γιατί στ’ αλήθεια η χαρά σου τους δίνει χαρά. Στο πρόσωπό τους βρίσκεις φίλο, αδερφό, πατέρα ή μητέρα, έτοιμο να σ’ ακούσει και να σε διαβεβαιώσει πως όλα θα παν καλά.

Και πόσο όμορφο και παράξενο, που το δικό τους «όλα θα παν καλά» σε πείθει, για κάποιο ανεξήγητο λόγο το ακούς κι ησυχάζεις. Θα χαθείς στην αγκαλιά τους, θα κλείσουν απαλά τα φτερά τους κι όταν μπεις πια στο καταφύγιό σου, εκεί μέσα δεν μπορεί να σε πειράξει κανείς.

Εύχομαι να το έχεις ζήσει κι εσύ και διαβάζοντας αυτά να έχεις στο μυαλό σου τον δικό σου φύλακα άγγελο. Αν πάλι νομίζεις πως αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια, σου ΄χω νέα, εκεί έξω υπάρχουν κι αυτά. Μήπως απλά οι ρυθμοί της ζωής σου δε σου επέτρεψαν να σταματήσεις και να το προσέξεις; Αν πάλι τα πιο πάνω σου θυμίζουν όσα έχεις κάνει εσύ για κάποιον, μπράβο σου! Θέλω να σου πω ότι η δύναμη που δίνει η πίστη κι η αγάπη σου, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, άνθρωποι σαν εσένα μας δίνουν λόγο να συνεχίζουμε ό,τι κι αν συναντούμε!

Συντάκτης: Μόνα

Πηγή : pillowfights.gr

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του