Γιάννης Στάνκογλου: Τα σκληρά παιδικά χρόνια, η δεκαετής αποχή από την τηλεόραση και ο μεγάλος του φόβος

Γιάννης Στάνκογλου: Ο αγαπημένος ηθοποιός έχει διαγράψει τη δική του μοναδική πορεία στο χώρο της υποκριτικής και τον έχουμε αγαπήσει μέσα από πολλές συμμετοχές του. Μία από τις ταινίες που πρωταγωνίστησε και ξεχώρισε ήταν αυτή στο πλευρό του Γιάννη Μπέζου “Το τανγκό των Χριστουγέννων” και φυσικά το τηλεοπτικό σίριαλ που τον επανέφερε στις οθόνες μας ήταν οι “Άγριες Μέλισσες”. Εκεί, μέσα από έναν ρόλο του καλού-κακού που αγαπήσαμε με τον καιρό και όσο μαθαίναμε για τη ζωή του, ο Γιάννης Στάνκογλου κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις. Στην προσωπική του ζωή κρατά τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά και όσο για φέτος τον απολαμβάνουμε στο 80’s σίριαλ “Αυτή η νύχτα μένει” αλλά και στο θέατρο ως Αλέξη Ζορμπά σε μία πολλά υποσχόμενη παράσταση.

Γιάννης Στάνκογλου: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο Γιάννης Στάνκογλου έχει μιλήσει παλιότερα για τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τους γονείς και την οικογένειά του:«Τη φαντασία τη βρήκα μόνος μου. Εντελώς μόνος όμως. Μεγάλωσα κάπως σκληρά. Ίσως ήταν οι πιο μαλακοί γονείς που υπάρχουν. Μου έδωσαν πολλή ελευθερία. Απλά δεν ήξεραν να λένε παραμύθια. Ήταν παραμύθι η ζωή τους. Το σκάσανε από τον Έβρο, έφτασαν μαζί στην Αθήνα να δουλέψουν για μια καλύτερη ζωή και το παραμύθι τους ήμουν εγώ, ας πούμε. Ο πρωτότοκος. Μετά ήρθε και η αδελφή μου. That’s the fairy tail», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Στάνκογλου: Δέκα χρόνια αποχής από την τηλεόραση

Για την εποχή που δεν δούλευε στην τηλεόραση μετά το Νησί και πριν τις Άγριες Μέλισσες έχει πει: «Είναι λίγο και η εποχή, που σε πηγαίνει. Εγώ είχα σταματήσει να κάνω τηλεόραση για 10 χρόνια μετά ‘Το Νησί’. Ήταν τόσο έντονη εμπειρία που δεν ήθελα να ρίξω τον πήχη μετά. Με τις ‘Αγριες Μέλισσες’ αποφάσισα να επιστρέψω γιατί διαπίστωσα ότι κάτι πάει να γίνει».Οι προτάσεις βέβαια δεν έλειψαν όμως ο ίδιος τις απέρριψε: «Μου είχαν κάνει στο μεσοδιάστημα προτάσεις και από Ελλάδα και από Κύπρο αλλά διάβαζα το σενάριο και έλεγα όχι. Ήταν κάτι που δεν με ενδιέφερε εκείνη την εποχή».

Γιάννης Στάνκογλου: Ο ρόλος του “Αυτή η νύχτα μένει”

Ο ρόλος στον οποίο τον απολαμβάνουμε αυτή την τηλεοπτική σεζόν διχάζει, όπως φυσικά και αυτός του Κυπραίου στις Άγριες Μέλισσες. Θα υποδυθεί τον Δήμαρχο της περιοχής, ο οποίος είναι αρκετά μπλεγμένος με το κομμάτι της… νύχτας.Η σύζυγός του θα είναι η Μαρίνα (Ελένη Ρουσσινού). Μια γυναίκα συνεσταλμένη, μορφωμένη, καλλιεργημένη και αρκετά ξεχωριστή στη συγκεκριμένη κοινωνία. Μόνο που… δε γνωρίζει το πραγματικό πρόσωπο του συζύγου της.

Ο Γιώργης (Γιάννης Τσορτέκης)και ο Γιάννης Στάνκογλου στη σειρά είναι αδέρφια, ο οποίος θα έρθει πολλές φορές σε ρήξη, εξαιτίας των επιλογών που κάνει ο αδελφός του και δήμαρχος της πόλης…Ο Γιάννης Στάνκογλου θα έρθει αρκετές φορές σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, (Βασίλη Μπισμπίκη), στη σειρά “Αυτή η Νύχτα Μένει”. Θα μπλέξει με τη νύχτα, αλλά και με ένα θυελλώδη σκάνδαλο, στο οποίο επίκεντρο θα βρίσκεται η νεαρή τραγουδίστρια, Ζέτα (Ηλιάνα Μαυρομάτη).Η σειρά αποτυπώνει μοναδικά την ατμόσφαιρα στα μπουζούκια τη δεκαετία του ’80, σαν μία ταινία μικρού μήκους. Κινηματογραφική αισθητική, υψηλή παραγωγή, εκπληκτική φωτογραφία, αργή κίνηση, εξωτερικά πλάνα συνθέτουν ένα άρτιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μια λιτανεία στις νύχτες που γέμισαν με πάθος τις ζωές των θαμώνων.

Γιάννης Στάνκογλου: Προσωπική ζωή

Ο ηθοποιός είναι ζευγάρι με την Αλίκη Δανέζη – Κνούτσεν. Μαζί έχουν δύο παιδιά, την Φοίβη, 10 ετών και τον Φίλιππο, 5 ετών.Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο ίδιος εξομολογήθηκε πως ο μεγαλύτερος φόβος του είναι μήπως δει τα παιδιά του σε μια δύσκολη φάση. «Τα παιδιά μου με καθορίζουν»Επιπλέον ο ίδιος είπε πως: «Στο σπίτι η σύζυγός μου είναι το αφεντικό. Υπάρχει μεγάλος θαυμασμός του ενός για τον άλλον».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του