Έλλη Φωτίου: Το πραγματικό όνομα, ο γάμος στα 17 με τον Στέφανο Ληναίο και οι σπάνιες εμφανίσεις σήμερα

Έλλη Φωτίου: Η κατά κόσμον Ευαγγελία Τριγονοπούλου, γεννήθηκε το 1939 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη για πάνω από εξήντα χρόνια με τον αγαπημένο της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Ληναίο. Ο ίδιος είναι επίσης σπουδαίος ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η Έλλη Φωτίου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962.

Έλλη Φωτίου: Οι θεατρικές σπουδές και η βράβευση

Δεν έχει εμφανιστεί μόνο στο σανίδι, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου. Η ηθοποιός έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες (1965), στο Βερολίνο (1966) και στη Μόσχα (1966). Το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο Επιστροφή.

Έλλη Φωτίου: Η γνωριμία με τον Ληναίο και ο γάμος στα 17

Με τον Στέφανο Ληναίο γνωρίστηκε πριν 62 ολόκληρα χρόνια και άρχισε ο έρωτάς τους. Η Έλλη Φωτίου βρισκόταν στην ηλικία των 17 ετών. Τότε, ήταν η περίοδος που πήγε στο Θέατρο Μουσούρη. Μπορεί, ο έρωτάς τους, να μην ήταν κεραυνοβόλος. Ωστόσο, δεν άργησε να πραγματοποιήσει την εμφάνισή του. Μάλιστα, ο έρωτάς τους οδηγήθηκε σε γάμο, το 1963.

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου πρωταγωνιστούσαν σε ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, χαράσσοντας τη δική τους πορεία.Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ παρ’ όλο που ο Στέφανος Ληναίος είναι 91 και η Έλλη Φωτίου 81 ετών, φαίνονται και οι δύο αρκετά νεότεροι.

Οι δύο ηθοποιοί απέκτησαν δύο παιδιά. Ωστόσο, η Έλλη και ο Στέφανος δεν αποτέλεσαν ζευγάρι μόνο στη ζωή, καθώς συνυπήρξαν και σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Επίσης, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το «παρών» και στο θέατρο. Οι δύο ηθοποιοί ζουν ήρεμα ενώ ποτέ δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τους ίδιους.

Η Έλλη Φωτίου σήμερα ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και απολαμβάνει την οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία της. Με τον σύζυγό της είναι αχώριστοι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του