Χαριτίνη Καρόλου: Η Κολλητή Της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η Ζωή της Σήμερα

Χαριτίνη Καρόλου: Δείτε Τι Κάνει Σήμερα Η Κολλητή Της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Χαριτίνη Καρόλου: Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είχε άλλα 7 αδέρφια, εκείνη ήταν η μικρότερη. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα της (ήταν δικαστικός) άλλαζαν συχνά περιοχές διαμονής. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στον Πειραιά. Το μεγάλο της όνειρο ήταν να γίνει αεροσυνοδός.

Η αγάπη του πατέρα της για τον κινηματογράφο και το θέατρο της έβαλαν το μικρόβιο της υποκριτικής από πολύ μικρή ηλικία μέσα της, καθώς από τα 4 χρόνια της συνόδευε τον πατέρα της σε παραστάσεις και προβολές σινεμά. Υπήρξε επιστήθια αδερφική φίλη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Λίγα λόγια για την Χαριτίνη Καρόλου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη και είχε επτά αδέρφια. Σε ηλικία τεσσάρων ετών, παρακολούθησε τη Σίρλεϊ Τεμπλ, που ήταν παιδί-θαύμα. Επίσης, παρακολούθησε παραστάσεις των Έλλη Λαμπέτη και Χρήστου Ευθυμίου.

Ήταν όνειρό της να γίνει αεροσυνοδός. Ξεκίνησε λοιπόν να πραγματοποιεί μαθήματα ξένων γλωσσών. Μια συμμαθήτρια και φίλη της στα Αγγλικά της ζήτησε να τη συνοδεύσει στη σχολή δημοσιογραφίας. Εκεί, ο Σπύρος Μελάς, ο οποίος έκανε μάθημα, ζήτησε την παύση του.

Φοίτησε στη δραματική σχολή του Ωδείου της πόλης των Αθηνών. Ντεμπούτο στον κινηματογράφο έκανε με την ταινία, “Ο Αδελφός Άννα”. Στη συγκεκριμένη ταινία πρωταγωνιστούσαν οι Πέτρος Φυσσούν και Μάνος Κατράκης. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ταινίες Ο Ντιρλαντάς (1970), “Όμορφες μέρες” (1970), Ζαβολιές (1969), “Ερασταί του μεσαίου τοίχου”, “Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω”, “Επιχείρησις Δούρειος Ίππος”.

Με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγιναν φίλες κατά τη συνεργασία τους, το 1980. Η Χαριτίνη πήγαινε συχνά στο σπίτι της Αλίκης. Πήγαινε μαζί με το σύζυγό της. Μάλιστα, επεσήμανε πως η Αλίκη της είχε εκμυστηρευτεί πως έπρεπε να είχε παντρευτεί τον Πλωρίτη και όχι τον Παπαμιχαήλ.

Έξι χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα, το 1986, η Χαριτίνη Καρόλου παντρεύτηκε τον Σούλη Γεωργιάδη (σ.σ. τηλεοπτικός παραγωγός). Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή, το 1997. Η ίδια, μη έχοντας αποκτήσει παιδιά, αφοσιώθηκε στο θέατρο. Επίσης, τα τελευταία χρόνια ζει σε διαμέρισμα στο Παγκράτι.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του