Αλεξάνδρα Λαδικού: Η ηθοποιός που «άγγιξε» το στέμμα της Μις Κόσμος, οι ίντριγκες με τις Βουγιουκλάκη – Καρέζη και η εικόνα της σήμερα

Αλεξάνδρα Λαδικού: Μια από τις ομορφότερες γυναίκες της χρυσής εποχής του εγχώριου σινεμά, έχοντας πίσω της μια μεγάλη καριέρα στην οθόνη του κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο.Με καταγωγή από την Καβάλα, γεννήθηκε το 1993 και 20 χρόνια μετά κατέκτησε τον τίτλο της Β’Μις Ελλάς στα ελληνικά καλλιστεία. Λίγο αργότερα, την ίδα χρονιά στέφθηκε αναπληρωματική Μις Κόσμος στο Λονδίνο.

Αλεξάνδρα Λαδικού: Η καριέρα στην μεγάλη οθόνη

Η Αλεξάνδρα Λαδικού τελείωσε τις θεατρικές σπουδές της από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, με το οποίο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Συνεργάστηκε με το Λαϊκό Θέατρο του Mάνου Κατράκη, τους θιάσους των Πέτρου Φυσσούν και Γιάννη ΦέρτηΞένιας Καλογεροπούλου, με τους σκηνοθέτες Μήτσο Λυγίζο, Πέλο Κατσέλη, Ντίνο Δημόπουλο κ.ά.

Από το 1996 μέχρι και το 2010, δίδασκε και είχε αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις και με δικό της θίασο.

Στο θέατρο συμμετείχε στις παραστάσεις: “Τρωάδες” του Ευριπίδη με τα Εκπαιδευτήρια Φωτόπουλου στο “Θέατρο Κεντρικόν”, σε σκηνοθεσία-διδασκαλία Θάνου Τράγκα, Η Αυλή των θαυμάτων, Θείος Bάνιας, Η άνοδος και η πτώση του Αρτούρο Oύι, Στέλλα Βιολάντη, Kόκκινα φανάρια

Μάλιστα, το 1998 είχε συμμετάσχει και στην αριστουργηματική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου, «Μια Αιωνιότητα και μία μέρα», η οποία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Αλεξάνδρα Λαδικού: Ο ρόλος που της «έκοψε» η Βουγιουκλάκη και το παρασκήνιο με την Καρέζη

Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η κυρία Λαδικού είχε αποκαλύψει μικρές άγνωστες πτυχές από το παρελθόν με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και την Τζένη Καρέζη.

« Εκείνη την εποχή ήταν, όταν με φώναξε ο Φίνος για μια ταινία. Και έπρεπε να αποφασίσω αν θα φύγω από το Θέατρο Τέχνης για να κάνω την ταινία. Κι έφυγα. Έλα όμως που η Βουγιουκλάκη, ήδη μεγάλο αστέρι του Φίνου, είχε αντιρρήσεις και του ζήτησε να μην κάνει την ταινία. Και ο Φίνος την ακύρωσε (…) Η ουσία είναι ότι βρέθηκα χωρίς θέατρο και χωρίς ταινία», είχε αναφέρει.

Όσον αφορά τα «Κόκκινα Φανάρια», η ηθοποιός αποκάλυψε γιατί της «έσπασαν» το ρόλο.

«Στο θεατρικό έργο υπάρχουν δύο βασικοί γυναικείοι ρόλοι, αυτός που έπαιξε η Καρέζη και ο δικός μου. Στην ταινία, λοιπόν, τον δικό μου τον «έσπασαν» στα δύο και δημιούργησαν έξτρα ρόλο, τον οποίο έπαιξε η Χρονοπούλου. Μάλλον δεν θα ήθελε η Καρέζη άλλη γυναίκα με ισάξιο ρόλο με τον δικό της. Τι να πω;», κατέληξε.

Αλεξάνδρα Λαδικού: Έφτασε μία ανάσα από τον τίτλο της Miss World

Πόσοι, όμως, γνωρίζουν, ότι η ηθοποιός με καταγωγή από την Καβάλα είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς ομορφιάς.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 20 ετών, κατέκτησε τον τίτλο της Β’ Μις Ελλάς και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Κόσμος, στο Λονδίνο.

Η μεσογειακή της ομορφιά σαγήνευσε το πλήθος και έφτασε μία ανάσα από το στέμμα, κερδίζοντας τον τίτλο της αναπληρωματικής Μις Κόσμος. Για την ιστορία τον πρώτο τίτλο κατέκτησε η Μις Γαλλία, Ντενίζ Περιέ.

Αλεξάνδρα Λαδικού: Σήμερα παραμένει εντυπωσιακή όπως τότε

Η 86χρονη σήμερα ηθοποιός έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση στο θέατρο Faust, όπου παρακολούθησε την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Όσκαρ και η θεία Ροζ» με πρωταγωνιστές την Μαρία Αλιφέρη και τον Δημήτρη Γιώτη.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του