Μήπως βρωμάει ο ιδρώτας σας ή μυρίζει άσχημα το στόμα σας; Αν ΝΑΙ, τότε αυτά τα 15 Φαγητά σας προκαλούν δυσοσμία!

Η αίσθηση της όσφρησης είναι μία από τις σημαντικότερες. Λένε ότι επιλέγουμε τον σύντροφο μας με βάση την μυρωδιά του. Και είναι ξεκάθαρο ότι αυτά που τρώμε επηρεάζουν την μυρωδιά του σώματος σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ποια προϊόντα επηρεάζουν άσχημα την μυρωδιά του σώματος. Είμαστε ό,τι τρώμε.

1. Ντομάτες

Ο Charles Stewart, Βρετανός επιστήμονας, έχει αποδείξει ότι η δυσάρεστη μυρωδιά σώματος μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση ντομάτας. Η μυρωδιά του ιδρώτα επηρεάζεται από το τερπένιο και τα καροτενοειδή στις ντομάτες. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει την σύνδεση προϊόντων τερπενίου και οσμής του ιδρώτα, γι’αυτό καταναλώστε ντομάτες με μέτρο.

2. Γαλακτοκομικά

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, λόγω έλλειψης του ενζύμου λακτάση, και αυτό προκαλεί αέρια, κοιλιακή διάταση και μετεωρισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις, λόγω μεταβολικών διαταραχών, ο ιδρώτας μυρίζει σαν λάχανο. Αν το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει την λευκίνη, την ισολευκίνη και την βαλίνη των γαλακτοκομικών, τότε ο ιδρώτας μυρίζει σαν σιρόπι σφενδαμιού. Αν δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, πιείτε γάλα άφοβα.

3. Ψάρια

Τα ψάρια περιέχουν πολύ υψηλές ποσότητες βιταμίνης Α. Ωστόσο, κάποια ψάρια όπως η πέστροφα και ο τόνος περιέχουν πολλή χολίνη (βιταμίνη Β4). Αυτό προσθέτει μια αίσθηση ψαρίλας στην μυρωδιά του σώματος. Όσοι έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β4 είναι επιρρεπείς στην τριμεθυλαμμωνουρία, η οποία θεραπεύεται μέσω ειδικής διατροφής και ιατρικής θεραπείας.

4. Λάχανο

Το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο περιέχουν πολλούς επιβραδυντές οξείδωσης. Επίσης, περιέχουν πολύ θείο, το οποίο προκαλεί δυσάρεστη οσμή, η οποία μένει για ώρες και προκαλεί αέρια. Δεν χρειάζεται να κόψετε το λάχανο, απλά καταναλώνετε μικρές ποσότητες.

5. Durian

Το durian είναι ένα φρούτο από την νοτιοανατολική Ασία με απαίσια μυρωδιά αλλά υπέροχη γεύση. Επίσης, είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το durian μεταφέρει την μυρωδιά του πολύ εύκολα. Αν το αγγίξετε, τα χέρια σας θα μυρίζουν για μέρες.

6. Τρόφιμα με φυτικές ίνες

Δημητριακά, ξηροί καρποί, μούσλι

Αυτά τα τρόφιμα είναι χρήσιμα για το πεπτικό σύστημα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αλλά ενεργοποιούν την παραγωγή αερίων. Αν τα καταναλώνετε συχνά, τότε πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό, για να μειώσετε την αρνητική τους επίδραση.

7. Πιπεριά τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι

Αυτά τα τρόφιμα συσσωρεύουν ουσίες, οι οποίες στη συνέχεια απελευθερώνονται μέσω των πνευμόνων και του ιδρώτα, κάνοντας το σώμα και το στόμα να μυρίζουν έντονα. Αν σχεδιάζετε ένα ρομαντικό δείπνο, σκεφτείτε το πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο από αυτά τα προϊόντα, αφού η μυρωδιά τους μένει για ώρες.

8. Σπαράγγια

Τα σπαράγγια έχουν πολύ λίγες θερμίδες και περιέχουν χρήσιμα θρεπτικά συστατικά. Ωστόσο, αλλάζουν την μυρωδιά του ιδρώτα και των ούρων και παράγουν μεθανοθειόλη, μια ουσία που προκαλεί αέρια.

9. Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας περιέχει βιταμίνες, σίδηρο, φώσφορο, ψευδάργυρο και κρεατίνη, αλλά δυσκολεύει την πέψη και επηρεάζει αρνητικά την μυρωδιά του σώματος, αν το καταναλώνετε πάνω από 2 φορές την εβδομάδα.

10. Αλκοόλ

Το σώμα μας θεωρεί το αλκοόλ τοξίνη, το ανακυκλώνει και το μετατρέπει σε οξικό οξύ, μια ουσία που βγαίνει από τους πόρους και έχει δυνατή οσμή.

11. Ραπανάκι

Το λαχανικό αυτό έχει δυνατή οσμή, η οποία μπορεί να μείνει στο στόμα για ώρες. Το βραστό ραπανάκι δεν μυρίζει τόσο έντονα, αλλά χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του.

12. Τσάι και καφές

Το μαύρο τσάι και ο καφές αυξάνουν την οξύτητα του στομάχου και ξηραίνουν το στόμα. Αν δεν έχετε αρκετό σάλιο, αυξάνεται η παραγωγή βακτηρίων και κατά συνέπεια η άσχημη οσμή. Και τα δύο ροφήματα επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλούν ιδρώτα. Προτιμήστε τσάι από βότανα ή πράσινο τσάι.

13. Κάρι, αγριοκύμινο, κύμινο

Τα περισσότερα μπαχαρικά επηρεάζουν την θερμοκρασία του σώματος. Το κάρι και το κύμινο συνεχίζουν να επηρεάζουν τα απόβλητα των πόρων για μέρες, ενώ το αγριοκύμινο κάνει τα ούρα να μυρίζουν πιο έντονα. Προτιμήστε τζίντζερ, tormentil και κάρδαμο.

14. Αρακάς

Ο αρακάς είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά, αλλά περιέχει μια βιταμίνη που δύσκολα χωνεύεται και προκαλεί αέρια. Για να μετριάσετε την επίδραση, μουλιάστε τα σε νερό για 8 ώρες.

15. Καπνός

Η νικοτίνη και οι άλλες ουσίες που περιέχει το τσιγάρο απορροφώνται στο αίμα μέσω των πνευμόνων, αλλάζουν την μυρωδιά του σώματος, κιτρινίζουν τα δόντια και προκαλούν κακοσμία στο στόμα. Ο καπνός αλλάζει τις φυσικές σωματικές διεργασίες, κι έτσι οι καπνιστές ιδρώνουν περισσότερο από τους άλλους.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta