Το παρατραβάνε οι Τούρκοι: Κάνουν… προϊόν προς κατανάλωση την Αγια Σοφιά – Πρώτα την έκαναν τζαμί, τώρα βάζουν εισιτήριο για τους επισκέπτες!

«Η επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας θα είναι επί πληρωμή για τους ξένους πολίτες από τις 15 Ιανουαρίου 2024», ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ενώ η προσευχή και η επίσκεψη θα είναι δωρεάν για τους Τούρκους πολίτες.

Αιτιολογώντας την απόφασή του ο Ερσόι ανέφερε ότι «το τέμενος της Αγίας Σοφίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά και τουριστικά κέντρα του κόσμου. Έχουμε προβεί σε ορισμένες ρυθμίσεις για να προστατεύσουμε αυτή τη σημαντική δομή και να διασφαλίσουμε ότι οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία. Μία από αυτές τις ρυθμίσεις είναι να εισάγουμε εισιτήριο στους ξένους πολίτες για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας. Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από τις 15 Ιανουαρίου 2024».

Πόσο θα κοστίζει η είσοδος στο τζαμί της Αγίας Σοφίας;

Ακόμη δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πόσο θα είναι το αντίτιμο για την επίσκεψη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας για τους ξένους πολίτες. Θα αλλάξει ωστόσο η είσοδος από την οποία θα εισέρχονται οι ξένοι επισκέπτες. Θα γίνεται από την επάνω πύλη/στοά, όπου βρίσκεται το παλάτι Τοπκαπί και θα βγαίνουν κανονικά από την πόρτα εξόδου, δήλωσε ο Ερσόι.

Η Τουρκία «ανοίγει πανιά» προς τον δεύτερο αιώνα της, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του για την επέτειο αυτή ο Ερντογάν προανήγγειλε ότι ο σημαντικότερος στόχος της χώρας του για τα επόμενα χρόνια θα είναι η τροποποίηση του Συντάγματος. «Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία κηρύξαμε στις 29 Οκτωβρίου 1923 συμπληρώνει σήμερα έναν αιώνα και ανοίγει πανιά για τον δεύτερο αιώνα της, τον οποίο αποκαλούμε Αιώνα της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Όπως επιθυμούσε ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ, η χώρα του σήμερα λειτουργεί ως φύλακας για τους εγκαταλελειμμένους σε αυτήν την περιοχή και στον κόσμο, πρόσθεσε. Η Τουρκία «σπεύδει σε βοήθεια όσων έχουν ανάγκη, από τον Καύκασο μέχρι την Ασία, από το Τουρκεστάν μέχρι την Παλαιστίνη», πρόσθεσε.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε