Το Ισραήλ αυξάνει τις στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα, προειδοποιώντας για ένα ακόμη εφιαλτικό «χτύπημα» – Ύψωσε σημαία σε κτίρια – «Βροχή» πέφτουν οι ρουκέτες στο Τελ Αβίβ

Το Ισραήλ διεμήνυσε πως «έχουμε μπει στη δεύτερη φάση του πολέμου» και κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας με επείγουσα ανακοίνωση «να κατευθυνθούν στο νότο, καθώς η περιοχή που βρίσκονται είναι πεδίο μαχών». Στη συνέχεια, έδωσε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έδωσαν και ένα βίντεο στη δημοσιότητα, με ισραηλινούς στρατιώτες να υψώνουν την ισραηλινή σημαία σε κάποιο κτίριο της Γάζας

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

«Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας», διευκρίνισε.

Κορυφώνονται οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ λίγο πριν η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι έλαβε προειδοποιήσεις από τις αρχές του Ισραήλ να εκκενώσει αμέσως το νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας.

“Από σήμερα το πρωί, υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο” της Γάζας, προσθέτει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Facebook η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος για τις επιθέσεις του Ισραήλ.






Ο ισραηλινός στρατός αύξησε τον αριθμό των στρατιωτών του που εισέρχονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου βρίσκεται σε πόλεμο κατά του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Στη διάρκεια της νύχτας (του Σαββάτου προς σήμερα Κυριακή) αυξήσαμε” τον αριθμό των δυνάμεων του στρατού που εισέρχονται στην Λωρίδα της Γάζας “και αυτές εντάχθηκαν σε αυτές που πολεμούν ήδη εκεί”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

“Αυξάνουμε σταδιακά τις χερσαίες επιχειρήσεις και το εύρος των δυνάμεών μας μέσα στη Λωρίδα της Γάζας”, διευκρίνισε.

Νετανιάχου: Ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι η αποστολή της ζωής μου – Ύψιστης σημασίας στόχος η απελευθέρωση των ομήρων

Συνέντευξη τύπου έδωσε το βράδυ του Σαββάτου (28/10) ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μαζί με τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον υπουργό του πολεμικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε πως ο πόλεμος κατά της Χαμάς είναι η αποστολή της ζωής του, ενώ διευκρίνισε ύψιστης σημασίας στόχος είναι η απελευθέρωση των ομήρων.

«Αυτή είναι η δεύτερη φάση του πολέμου», επιβεβαίωσε στην αρχή της συνέντευξής του ο Νετανιάχου. Θέλουμε να καταστρέψουμε τη στρατιωτική και κυβερνητική ικανότητα της Χαμάς και να επιστρέψουμε τα θύματα στα σπίτια τους», υπογράμμισε.

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε